LOPOVSKA POSLA

Čudna pljačka u Trsteniku: Lopov iz novčanika s 20.000 dinara i 3.200 eura odlučio uzeti samo jednu valutu

Nevjerovatan slučaj

Ilustracija

Avaz.ba

5.5.2019

Vozači Hitne pomoći u Trsteniku našli su u petak žensku torbu kod sporednog ulaza ove službe, ali je slučaj počeo poprimati nevjerovatne razmjere tek nešto kasnije. I to kada je došla policija, pišu "Novosti". 

Ispostavilo se da je iz torbe nestalo oko 20.000 dinara, ali je u istoj torbi ostalo netaknuto 3.200 eura.

Tomica Vukčević iz Kruševca, šef voznog parka u Službi hitne medicinske pomoći, kaže da je sa kolegom vozačem, Miomirom Ilićem u petak krenuo ka sporednom ulazu, kada su uočili žensku torbu.

- Počeli smo da se šalimo da je bomba - priča Kruševljanin i nastavlja: 

- Ja sam stavio rukavice i onda smo otvorili torbu. Našao sam ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i 70 dinara. Pozvali smo policiju, koja je potom počela da traga za vlasnicom.

Policija je zatim došla u Službu hitne medicinske pomoći, a došla je i vlasnica torbe. Vukčević kaže da je žena otvorila novčanik i odmah rekla da u njemu nema 20.000 dinara.

- Njena kćerka je je rekla da pogleda još malo, a zatim su našli i kovertu u kojoj je bilo 3.200 eura. Ispada da lopov nije pretražio cijelu torbu i da nije video eure. Vlasnica se osmjehnula, otišla je da zamijeni novac i htjela je da nam u znak zahvalnosti da 5.000 dinara. Niko nije htio da uzme - priča Vukčević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.