ONLAJN IGRICE

Najstarija gejmerka na svijetu: Proslavila se preko svog YouTube kanala

Tolika pažnja u početku je uplašila, ali nakon početnog šoka i iznenađenja zbog tolike popularnosti, sjela je za kompjuter, otvorila sve emailove i počela odgovarati

Širli Kari. Printscreen

L.Đ/Avaz.ba

17.5.2019

Veliki broj osoba voli da igra onlajn igrice, ali u tu grupu rijetko možemo da svrstamo i bake. Međutim, vjerovali ili ne, iste te bake mogu biti žestoki protivnici u svijetu onlajn igrica, a najbolji dokaz toga je Širli Kari (Shirley Curry).

Ova bakica je najstarija gejmerka na svijetu, a proslavila se nakon što je na YouTube objavila video na kojoj je pokazala kako igra popularnu igricu "Skyrim". Skoro preko noći, njen inboks je bio preplavljen porukama, a njen video ubrzo je postao viralan. 

Tolika pažnja u početku je uplašila, ali nakon početnog šoka i iznenađenja zbog tolike popularnosti, sjela je za kompjuter, otvorila sve emailove (bilo ih je oko 11.000) koje je primila i započela je sa odgovaranjem.

- Kada sam shvatila kakve komentare dobijam, postalo mi je sve vrlo zabavno. Neki od njih bili su stvarno dirljivi, a kako je vrijeme prolazilo i kako sam nastavila da primam pozitivne komentare od istih ljudi počela sam i da se vezujem za njih. Neki od tih komentara su me stvarno rasplakali, a neki su bili toliko smiješni da sam se danima smijala. Svi su bili tako slatki prema meni - rekla je ona.

Gejmingom je počela da se bavi u svojim devedesetim, a ukus u odabiru igrica joj je besprijekoran!

Igra razne igrice kao što su „Ark: Survival Evolved“, „Fallout 4“ i „No Man’s Sky“. Prije njene instant slave, provodila je dane isčitavajući naučno fantastične romane, a danas dane većinom provodi igrajući igrice. 

Tokom dana ona snima videa za svoj YouTube kanal i dopisuje se sa fanovima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.