ZANIMLJIVO Završio u skloništu za životinje

Tužno i jezivo: Ovog psa su uspavali zbog nevjerovatne želje njegove vlasnice

Index
23.05.2019 11:10

Foto: Screenshot

Ema, zdravi psić vrste ši-cu (shih-tzu), eutanizirana je kako bi se ispunila posljednja želja njene vlasnice da budu kremirane zajedno. 

Pas je nakon smrti vlasnice završio u skloništu za životinje, gdje je bio dvije sedmice, a tad su ih kontaktirali izvršioci njene oporuke.

Predložili smo da nam ostave psa, mi bismo mu lako pronašli novi dom - rekla je Keri Džons (Carrie Jones) iz skloništa "Chesterfield" u američkoj Virdžiniji, no pokazalo se da to nisu uspjeli dogovoriti.  

Emu su odveli lokalnom veterinaru koji ju je uspavao, a zatim je odnesena u krematorij za kućne ljubimce te je njen pepeo predat izvršiocima oporuke, piše CNN.

Iako je u Virdžiniji još ilegalno zakopavati ljubimce na ljudskim grobljima, može se napraviti iznimka u slučaju privatnih grobalja, no pronaći veterinara koji bi uspavao potpuno zdravu životinju nije jednostavno.  

- Nikad to ne bih učinio. Eutanazija je uvijek emotivna situacija i moramo paziti na etiku. To je također nešto što ostavlja trag na nama, opterećuje nas kao profesionalce - rekao je veterinar Keni Lukas (Kenny Lucas) za WWBT. 

Komentari

NA VRH