NEVJEROVATNO

Priča za Holivuda: Tražila roditelje 16 godina, a onda se šokirala kada je saznala ko joj je sestra

Rođena je bez nogu zbog čega su je roditelji po rođenju odbacili

L.Đ/Avaz.ba

2.6.2019

Nema tog filma iz Holivuda koji bi imao zapetljaniji scenario od života Dženifer Briker (Jennifer). 

Rođena je bez nogu zbog čega su je roditelji po rođenju odbacili. Usvojio je bračni par iz Ilinoisa i sve je bilo idilično, osim što se Dženifer stalno pitala ko su joj biološki roditelji.

Pokušavala je ignorirati poriv da to sazna i dane je provodila s porodicom, u školi i na treninzima gimnastike. San joj je bio da se bavi atletikom i gimnastikom, a idol joj je bila legendarna Dominik Moćianu (Dominique Moceanu), slavna američka atletičarka koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijadi i najmlađa šampionka u historiji Amerike.

Svi su govorili Dženifer da odustane od tog sna jer je nemoguć, ali njeni usvojitelji su je podsticali. I sa sedam godina Dženifer je bila na dobrom putu.

Bio je to samo početak - godine su prolazile, a Dženifer je postajala sve bolja i bolja.

Postala je čak i predstavnica Ilinoisa u gimnastici.  Sa 16 godina pitala je svoje usvojitelje znaju li nešto o njenim roditeljima.

- Dobro, reći ću ti, ali pripremi se. Prezime tvoje porodice je Moćianu - prisjeća se njena usvojiteljka.

Nakon tog saznanja, Dženifer je bila presretna, njen idol, zapravo je bila rođena sestra. 

- Odmah sam joj poslala pismo i svu svoju dokumentaciju. Sa 26 godina sam saznala da imam sestru. Bio je to 10. decembar 2007. godine. To saznanje promijenilo je moj svijet. Vidjela sam gomilu pisama i slika. Na slikama je bila djevojčica koja je nevjerovatno ličila na nas - prisjeća se Dženifer.

Dvije sestre su i danas u kontaktu, a Dženifer je nastavila nizati uspjehe. I danas je uspješna atletičarka, a ostala je uz svoje usvojitelje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.