ZANIMLJIVO

Posao iz snova: Na Maldivima traže osobu koja će čuvati kornjače, prijavite se

Tokom vremena provedenog tamo, uspješni kandidat će biti smješten u "prekrasnoj vili za goste i imat će puni pansion u restoranu"

Maldivi: Prekrasni pejzaži

A. Ču. / Avaz.ba

11.6.2019

Luksuzni resort na Maldivima traži osobu koja će voditi računa o kornjačama.  

Reklo bi se na prvu ne može bolji posao i vjerovatno ne može, ali... mana mu je što se ne plaća i traje samo dvije sedmice. 

"Inturtleship", kako ga zovu, nudi luksuzno odmaralište, "Coco Palm Dhuni Kolhu", koje je također dom Centra za spašavanje morskih kornjača.

Od radnika se traži da dnevno obavlja ove stvari: hrani kornjače, čisti akvarije i tankove, posmatra operacije i medicinske procedure, učestvuje u spasilačkim misijama kornjača, asistira prilikom vraćanja kornjača u okean, razgovara s posjetiocima centra i daje im informacije o kornjačama, učestvuje na svim prezentacijama centra i postavlja informacije i fotografije na društvene mreže.

Tokom vremena provedenog tamo, uspješni kandidat će biti smješten u "prekrasnoj vili za goste i imat će puni pansion u restoranu".

U cijenu je uračunata avionska karta, a radnika čekaju još neke pogodnosti. Još jedna prednost je što se od kandidata ne očekuje da ima prethodno iskustvo. 

Stažiranje je otvoreno za svakoga iz bilo koje zemlje, pod uvjetom da je stariji od 18 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.