NEVJEROVATNO

Da malo ne pretjeruje: Otac ga ispisao iz škole da može igrati Fortnite, a u garaži ga čeka Maserati

Hercog: Po 10 sati igra Fortnite. Društvene mreže

Avaz.ba

17.7.2019

Fortnite online igrica preživljavanja je veoma popularna u svijetu, ima više od 250 miliona registriranih igrača, a u svakom trenutku je igra njih oko osam miliona.

Obožavatelji ovo igrice mogu se takmičiti i na velikim turnirima s bogatim nagradnim fondovima zbog čega pojedini igrači, idu iz krajnosti u krajnost želeći postati najbolji.

Primjer toga je i 16-godišnjak iz Masačusetsa Džordan Hercog (Jordan Herzog) koji 10 sati dnevno provodi igrajući Fortnite.

Igrajući pod nadimkom Crimz, sa svojim se saigračem plasirao i na završnicu Fortnite svjetskog prvenstva na kojem će se ovog ljeta u Njujorku u duo kategoriji boriti za glavnu nagradu od pet i pol miliona dolara.  

Zbog svega, Džordanov orac Dejv (Dave), koji inače radi u industriji videoigara, ispisao je sina iz škole kako bi se mogao posvetiti Fortniteu. 

Otac je uložio i više od više od 34.000 KM u opremu kako bi Džordan igrao u najboljim mogućim uvjetima.

Vjerovatno kako bi dodatno motivirao sina, Dejv je sinu, iako nema vozačku dozvolu, kupio Maserati s njegovim nadimkom na tablicama. O ljetovanjima i godišnjim odmorima i ne pomišlja kako ništa ne bi poremetilo Džordanovo vježbanje.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.