NOVI TREND U BIH

Ko su Ramiz Zmaj, Ljubiša Kobas, Omčo i Meca Cazin: Voze kamione, rade u autopraonici, a nasmijavaju naciju

Skoro svi su čuli za popularnog YouTubera Omču iz Bihaća, odnosno Omera Nadarevića

Uveseljavaju narod. Arhiv

Piše: A. KAPO

19.7.2019

Lak pristup internetu, pojava društvenih mreža i moć youtube kanala omogućili su običnim ljudima da preko noći postanu poznati. Istina, svi su na svoj način orginalni i, složit ćemo se, ne može svako, nasmijati naciju.







Ramiz Zmaj. Arhiv

Ramiz Zmaj - Ramiz Begović

Tako, recimo, vozač kamiona Ramiz Begović zvani Ramiz Zmaj, postao je regionalni hit. Njega su, sasvim slučajno, u jednoj kafani u Živinicama snimili prijatelji dok je pričao jedan vic. Snimak je došao na društvene mreže, a sve poslije što se događalo je historija.

Ljubiša Kobas. Arhiv

Ljubiša Kobas

Na sličan način u srca Bosanaca ušao je i Ljubiša Kobas. Ovaj Prijedorčanin radi u autopranonici, gdje je snimljeno većina mitskih priča o njegovom mongolskom pijetlu. Bez njegovog znanja, prijatelji su objavili jedan video pa je Kobas postao regionalna zvijezda.

Omer Nadarević. Arhiv

Omčo – Omer Nadarević

Skoro svi su čuli za popularnog YouTubera Omču iz Bihaća, odnosno Omera Nadarevića, kako mu je pravo ime i prezime. Njegova slava prešla je i preko granica BiH. On na svom YouTube kanalu ima oko 650.000 pretplatnika i iz dana u dan nasmijava regiju na sebi svojstven način. Ironično i satirično zbija šale vezane za svakodnevicu jednog Balkanca.

Meca Cazin. Arhiv

Meca Cazin – Amel Družanović

Amel Družanović ne znači nikome ništa, ali kada spomenete Meca Cazin znamo da je riječ o čovjeku kojeg 450.000 ljudi prati putem Instagrama. Duhoviti Cazinjanin svoju publiku uveseljava još od 2011. godine. Mnogim influenserima i youtuberima utabao je staze, jer u vrijeme kad je on počeo objavljivati zanimljive klipove bio je bez konkurencije.

Ilija Grahovac. Arhiv

Zmaj od Šipova – Ilija Grahovac

lija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova i kralj stočara, postao je popularan zahvaljujući govorima na sahrani i slavama i učešću u rijaliti programima. Živi kod Šipova i život je posvetio uzgoju stoke. Javnost je za Iliju čula poslije trosatnog govora na očevoj sahrani. Poslije toga su usljedili televizijski nastupi i Zmaj od Šipova je postao svojevrsna medijska zvijezda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.