OTKRIVENO

Muškarci koji jedu ovo voće imaju jače orgazme i bolji su u krevetu

Istraživanje pokazalo. Ilustracija

Avaz.ba/Al. Ti.

1.8.2019

Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci koji dnevno jedu 60 grama orašastih plodova mogu da povećaju svoj seksualni apetit.

Kao što je poznato orašasti plodovi su izuzetno zdravi i smanjuju rizik od hroničnih bolesti, uključujući i dijabetes. Izgleda da oni nisu dobri samo kao grickalica poslije vježbanja, već su odlični i za vašu sposobnost u krevetu.

Istraživači sa Univerziteta Rovira i Virgili i Instituta za zdravstvena istraživanja Pere Virgili istaknuli su da konzumiranje samo 60 grama orašastih plodova dnevno povećava seksualnu želju i kvalitet orgazma kod muškaraca. U ovom istraživanju učestvovala su 83 zdrava muškarca koji su bili podijeljeni u dvije grupe u istraživanju koje je trajalo dvije sedmice, piše "Daily Star".

Prva grupa pratila je uobičajen zapadnjački način ishrane, dok su se u drugoj grupi hranili normalno uz dodatak od 60 grama oraha, lješnjaka i badema. Na kraju 14. dana učesnici su popunjavali upitnik o svojim seksualnim aktivnostima. Rezultati su pokazali da su muškarci koji su jeli 60 grama orašastih plodova dnevno imali veću seksualnu želju i bolje orgazme.

- Zdrava ishrana sa dodatkom suplemenata i miksom orašastih plodova pomogli su ovim muškarcima da poboljšaju erekciju i seksualnu želju. Nekoliko antioksidanata i vitamina koji se nalaze u ovim plodovima savjetuju se u liječenju erektilne disfunkcije - rekao je jedan od istraživača Albert Salas Huetos.

Ipak, istraživači su savjetovali da se u ovoj oblasti izvedu još neka istraživanja kako bi se ovi rezultati provjerili i potvrdili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.