BIZARNO

Žestok obračun putnika i policije u avionu: Počelo zbog stjuardese, završilo doživotnom zabranom letenja

Stjuardesa odbila njegovu molbu da se premjesti na slobodno sjedište kraj prijatelja

Butiša pet službenika pokušavvalo izbaciti iz aviona. Screenshot

Mirror / Dž. B.

9.8.2019

Burna svađa koja je rezultirala ozbiljnim optužbama dogodila se u avionu Ryanaira prije nego što je poletio iz portuglaskog Fara za London. Rafik Butiš (Boutiche) optužuje potrugalsku policiju i osoblje aviokompanije za brutalnost nakon što ga je pet policijskih službenika natezalo i na sve moguće načine pokušavalo iznijeti iz aviona.

Policija je stigla nakon što ga je stjuardesa optužila da ju je udario. On to otpočetka negira i to je razlog zašto s opirao izbacivanju iz aviona. Velik dio dramatične scene koja se odvijala prije polijetanja aviona, snimio je njegov prijatelj Islam Fesih (Fessih) s kojim je putovao.

20-godišnji Rafik rekao je za britanski "Mirror" da je stjuardesa odbila njegovu molbu da se premjesti na slobodno sjedište kraj prijatelja, te tvrdi da su mu policajci prilikom natezanja ozlijedili ruku, gležanj i vrat. Na snimci se može čuti kako Butiš viče da ga boli, kao i drugi putnici koji staju na njegovu stranu i protive se takvom postupanju.  

Da stvar bude bizarnija, Fesih, koji je snimao video, primio je u petak obavijest od Ryanaira da mu doživotno zabranjuju pristup njihovoj kompaniji zbog remećenja reda prije leta.

- Molimo vas, nemojte ni pokušavati rezervirati putovanje s Ryanairom jer u sistemu imamo vaše lične podatke i svako buduće putovanje bit će vam odbijeno bez mogućnosti povratka novca - napisali su između ostalog u pismenoj obavijesti koju je na Instagramu objavio šokirani Rafik.

Butiš i Fesih su se vraćali s muzičkog festivala u regiji Algarve. Zbog incidenta su se vratili u hotel te rezervirali povratni let kod druge kompanije.

- Na ruci imam posjekotinu koja jako peče. Uganut mi je gležanj i boli me vrat. Mi smo samo dva mladića, nismo tražili probleme, samo smo se htjeli vratiti kući. Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo, nisam mislio da je tako nešto moguće. Sve me to emotivno jako pogodilo - ispričao je Butiš za Mirror.

Scene iz aviona: Butiš izašao sa posjekotinama. Instagram

Njegov prijatelj Fesih osim videa objavio je i fotografiju Butišove putne torbe koja se navodno razderala u žaru svađe. On mu pri kraju videa govori da pusti policiju neka ga odnesu jer je suprotstavljanje još gore. Prijatelji su na kraju završili u policiji na razgovoru, ali pušteni su bez prijava.

Let je zbog incidenta kasnio dvadesetak minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.