ZANIMLJIVOST Ukoliko planirate putovanje

Ugostitelji uvode novo pravilo: Svi će biti iznenađeni

Dragocjeno vrijeme se neće gubiti

I. Š. / Avaz.ba
13.08.2019 17:32

Beč

Foto: PrintScreen

Ugostitelji u Beču su odlučili uvesti zanimljivo pravilo koje će svakako začuditi mnoge turiste. Naime, u sve više restorana u Beču moguće je rezervirati mjesto samo na ograničeno vrijeme.  

U određenim lokalima sto se može dobiti samo na sat i po pomoću takozvanih vremenskih slotova. Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim, u privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja. 

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju za barom. Osim toga, vrijeme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju. 

Predsjedavajući odjeljenja za gastronomiju bečke privredne komore objašnjava da je ovaj sistem "tipična posljedica digitalizacije". Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopćavali uživo ili putem telefona, danas je već prilikom online rezervacije jasno naznačeno maksimalno vrijeme boravka u restoranu. 

Zato, kada se nađete u Beču, imajte na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene. Ukoliko želite da sjedite duže, preporučuje se da izaberete kasniji termin.

Komentari

NA VRH