PORODICA Bezuvjetna ljubav

Samo majka zna: Odgovori na pet bitnih pitanja koji će nam često biti potrebni

Jedini pravi prijatelj

I. Š. / Avaz.ba
15.08.2019 12:30

Ilustracija

Foto: Google

Za sva pitanja i nedoumice samo će majka imati pravi i iskren odgovor. Bez obzira na godine, u ovim situacijama joj se uvijek možete obratiti. 

Kulinarski trikovi 

Niko bolje od majke ne sprema hranu. Kada riješite da se osamostalite, kuhanje će vjerovatno biti veliki problem. Majka će tu biti od velike pomoći, od ponavljanja recepta po nekoliko puta, do toga da ona umjesto vas kuha. Niko osim majke to ne bi mogao.

Oslonac u svakoj prilici

Kada imate neki problem, majke nekim čudom, čak i kada im to ne spominjete, osjete. Njoj je vaša sreća najbitnija, pa će bez mnogo pitanja uskočiti da pomogne u svakoj situaciji. One su svojoj djeci pravi oslonac i motivatori. Kada vas nešto muči, obratite se majci, ona će naći rešenje za svaki problem. Bez obzira na godine, u ovim situacijama joj se uvijek možete obratiti. 

  • Ilustracija
    Ilustracija Foto: PrintScreen

Finansijski savjet i pozajmica 

Sami plaćate svoje račune i mjesečne rate za kredit, ali to ne isključuje činjenicu da će vam ponekad zatrebati konsultacija vezana za finansije. Ukoliko imate dilemu gdje da uložite novac ili da li da podnesete zahtjev za kredit, najiskrenije savjete ćete dobiti od majke. Ona će najrealnije da sagleda situaciju i znati da vas navede na pravu odluku. Majke su prema svojoj djeci vrlo direktne i neće situaciju uljepšavati samo da bi vama bilo lakše. Njeni savjeti su dragocjeni.

Treba li da nastavite da izlazite s tim tipom?  

Niste sigurni je li on pravi čovjek za vas? I u tom slučaju, tražite mišljenje od svoje mame. Ne postoji niko na svijetu ko vas voli više i poznaje bolje od nje. Čak i ako partnera gledate kroz ružičaste naočale i ne možete da sagledate svoju ljubavnu situaciju realno, ona će vam reći šta se zapravo događa, imajući na umu, prije svega, vašu sreću i dobrobit. 

Sve vezano za trudnoću

Ona je vaš najbolji savjetnik ako kada želite da zatrudnite ili kada očekujete dijete. Vaša majka neće okretati očima ako joj spomenete svoje strahove vezane za porođaj, njegu bebe ili odgoj mališana. Također, svo njeno vrijeme će vam biti na raspolaganju, kada vam je potreban neko da vas umiri i ponudi rješenje za sve eventualne probleme.  

Kulinarski trikovi  

Niko bolje od majke ne sprema hranu. Kada riješite da se osamostalite, kuhanje će vjerovatno biti veliki problem. Mama će tu biti od velike pomoći, od ponavljanja recepta po nekoliko puta, do toga da ona umjesto vas skuha. Niko osim majke to ne bi mogao.  

Tagovi

Majka Savjeti

Komentari

NA VRH