SUDBINE

Najtraženija kuharica na svijetu: Siromašni Ronaldo me preklinjao za hranu

On je javno pozvao žene da se jave, a Paula Leka, jedna od njih, odmah se odazvala pozivu Portugalca

Ilustracija. Arhiv

Avaz.ba / Telegraf

20.9.2019

Žena koja je pomogla jednom od najboljih fudbalera današnjice se javila i prihvatila poziv za večeru. Poslije priče Kristijana Ronalda (Cristiano) da je molio za hranu i apela da želi da se "oduži" ženama koje su mu pomogle, pojavila se Paula Leka (Leca), jedna od njih. 

Naime, Kristijano je nedavno u televizijskom intervjuu Pirsu Morganu (Piers), osim brojnih pikanterija iz svog života, otkrio i kako je gladan, kao 11-godišnjak, čekao iza jednog od restorana brze hrane u Portugalu da mu kuharice udijele obrok.

Također, zapamtio je ime jedne od njih Edne, koja je nekada i krišom dječacima u Lisabonu, među kojima je bio i Kristijano, davala hamburgere iz "MC Donaldsa" koji nisu prodati tog dana. Baš iz tog razloga, jedan od najboljih fudbalera današnjice istakao je da želi da se oduži Edni i drugim ženama koje, i pored toga što je među najplaćenijim fudbalerima, nije zaboravio.

On je javno pozvao žene da se jave, a Paula Leka, jedna od njih, odmah se odazvala pozivu Portugalca. Kako prenosi radio Renascenca, Paula je skoro svake večeri hranila gladne dječake koji su u Lisabonu trenirali fudbal i živjeli na ivici egzistencije.

- Pojavili bi se kod restorana, a kada bi hamburgeri ostali, dobivali smo dozvolu od menadžera da ih razdijelimo djeci. Jedan od tih dječaka je bio i Ronaldo. Bio je najplašljiviji od svih. Ovo se ponavljalo skoro svake večeri - rekla je Paula i nastavila:

- I dalje se smijem sada rkada azmišljam o tome. Već sam pričala sinu o tome, ali misli da ga lažem jer ne može da povjeruje da je njegova mama ikada dala Kristijanu Ronaldu hamburger. I muž zna za to. Sjeća se kada je dolazio po mene da su tamo bili klinci uvečer, a među njima i Ronaldo. 

Ronaldo je pozvao žene koje su mu pomogle da se jave i istakao da želi da ih ugosti u Torinu, gdje će gledati utakmicu i ići na večeru s njim. Portugalac želi da učini sve kako bi im zahvalio i odužio se.

- Zanimljivo je da se sada priča o nečemu što se desilo tako davno. To pokazuje njegovu humanost. Barem ljudi znaju da nije izmišljotina. Ako me bude pozvao na večeru, svakako ću ići. Prvo što ću uraditi je da mu zahvalim, a tokom večere sigurna sam da će se ponovo sjetiti tih vremena. 

Paula Leka, kuharica. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.