JAGODINA

Otvorio toalet u njivi: Pa gdje će seljak ići kad je kukuruz mali

Poljoprivredni proizvođači moraju imati toalet, jer gdje će u toalet kad je kukuruz mali

Toalet u njivi kukuruza. Telegraf

Telegraf.rs

21.9.2019

Po njivama Jagodine počelo je postavljanje toaleta, kabina sa toaletom i tušem, za poljoprivrednike koji rade u poljima. Toaleti se postavljaju na inicijativu predsjednika Skupštine grada Dragana Markovića - Palme, a prvi su postavljeni u selu Ribare, na lijevoj obali Velike Morave, oko šest kilometara od grada.

- Hoćemo da se poljoprivredni proizvođači više ne nazivaju "seljacima". Strašno mi smeta kada neki kažu "seljaci". Poljoprivredni proizvođač je "gospodin poljoprivrednik". Ako sačuvamo selo sačuvat ćemo i grad i one koji žive u gradu. I da ne koristimo selo samo kada je teško, da se onda selo pita, već uvijek da se pita - izjavio je Marković, koji je obišao radove na putevima pored njiva u najvećem jagodinskom selu Ribaru, gdje se postavljaju i toaleti i kupatila sa tuševima pored njiva.

- Nismo došli u najveće jagodinsko selo Ribare da otvaramo toalete i kupatila pored njiva, nego da obiđemo i da vidimo kako su urađeni putevi do njiva i da li su radovi izvršeni kako smo se dogovorili. Toaleti sa kupatilima bit će postavljeni na svakih 300 metara pored njiva u svim jagodinskim selima, a ima ih 52. Hoćemo kada gospodin poljoprivrednik dolazi u njivu, kada su vrućine, da može da se istušira. Nasipamo puteve kamenom do svake njive također u sva 52 sela i to u prvoj fazi 120 kilometara puteva, odnosno kao od Jagodine do Beograda. Širina puta je 3 metra, sa debljinom od 20 centimetara i sve to finansira grad Jagodina. Ja se nadam da ćemo za godinu i po dana nasipati kamenom sve puteve do njiva na teritoriji grada Jagodine. Bez poljoprivrednika nema života i moramo da vodimo računa o poljoprivrednim proizvođačima - rekao je Marković.

Na kraju se zapitao:

-Poljoprivredni proizvođači moraju imati toalet, jer gdje će u toalet kad je kukuruz mali?

Palma je kontroverzan kako po poslovanju, tako i po bliskoj saradnji s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom i žirafi koju je donirao srpski naftni tajkun za zoološki vrt Jagodine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.