MAŠINERIJE

Još jedno automobilsko groblje: U Kanadi skoro 3.000 BMW-a truhne zbog soli

Kako su prenijeli mediji, kanadsku luku Halifaks 2015. godine pogodilo je nevrijeme

Hiljade automobila truhnu. Instagram

Al. Ti. / Avaz.ba

23.9.2019

Skoro 3.000 BMW-a od 2015. godine truhne na otvorenom odlagalištu u Kanadi .

Ovu vijest objavio je američki portal Jalopnik potkrijepivši je fotografijama na kojima se može vidjeti automobilističko groblje u blizini Vankuvera.

Kako su prenijeli mediji, kanadsku luku Halifaks 2015. godine pogodilo je nevrijeme, a baš u to vrijeme s broda su se novi automobili BMW i Mini utovarali na vozove i kamione.

Hiljade automobila truhnu. Instagram

Tačno 2.966 novih automobila, vrijednih skoro 150 miliona dolara, trebalo je krenuti put salona i krajnjih kupaca. No, nevrijeme je bilo toliko jako da je more dobro zasolilo parkirane automobile.

A to je bilo dovoljno da reagira vladina agencija "Transport Canada" i naloži BMW-u da, zbog velike izloženosti slanoj atmosferi, sve automobile vrati u fabriku i popravi sve sporne dijelove. 


Hiljade automobila truhnu. Instagram

U BMW-u su ocijenili da je to preskupo pa su pokrenuli opoziv kojim su aute, jednostavno, zamijenili novima i njih isporučili kupcima.

Opozvani primjerci ostali su zaboravljeni sve dok ih jedan čitalac Jalopnika nije fotografirao na ledini pokraj Vankuvera i objavio fotografije na društvenim mrežama. 

A među tri hiljade luksuznih automobila nalaze se i dragulji poput M4 i M6 te serije 7, ali i ekoloških i3 i i8. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.