DETALJI IZ ŽIVOTA

Bila je u vojsci i ima svoj praznik: Sedam stvari koje niste znali o Rijani

Ona ima i vlastitu ulicu

Rijana ne nastupa pod svojim pravim imenom. Agencije

Avaz.ba / Index.hr

10.10.2019

Rijana (Rihanna) je zvijezda nove naslovnice američkog "Voguea", koji je krasila već nekoliko puta.

Osim što krasi naslovnicu, za časopis je dala i veliki intervju u kojem je progovorila o svom modnom i beauty brendu "Fenty" te dugoiščekivanom novom albumu čiji je datum lansiranja još nepoznat, ali je zato otkrila kako je odbila nastupiti na sljedećem "Super Bowlu" te su umjesto nje angažirane Bijons (Beyonce) i J. Lo.

"Vogue" je objavio i članak u kojem su se potrudili izdvojiti neke manje poznate činjenice o Rijani koje donosimo u nastavku.

1. Ne odaziva se na ime Rijana

Kao i mnogi drugi slavni, Rijana ne nastupa pod svojim pravim imenom, barem ne pod cijelim. Naime, njeno puno ime je Robi Rijana Fenti (Robyn Rihanna FentyI) te je porodica i bliski prijatelji zovu Robi.

- Uopće se ne odazivam na Rijana. Okrenem se jedino kad čujem Robi - otkrila je pjevačica u intervjuu za ''Rolling Stone''.

Njeno srednje i scensko ime, odnosno Rijana, u prijevodu s arapskog znači "slatki bosiljak".

2. Ima ulicu nazvanu po sebi

Osim što je uspješna muzičarka te vlasnica beauty i modnog carstva, Rijana ima i vlastitu ulicu. Na njenom rodnom Barbadosu su 2017. godine preimenovali ulicu Westbury New Road u Rihanna Drive. Na ceremoniji preimenovanja ulice bila je, naravno, i Rijana, koja je dočekana kao kraljica.


3. Pobijedila je na takmičenju ljepote

Kada joj je bilo 15 godina, pobijedila je na školskom izboru za miss na kojem je, osim izgledom, sve zadivila svojom izvedbom pjesme "Hero" Maraje Keri (Mariah Carey).

- Uvijek sam se rugala takvim takmičenjima, no prijavila sam se zbog opklade - otkrila je u intervjuu za ''Daily Mail'' 2007. godine.

4. Bila je u vojsci

Pjevačica je bila kadetkinja u vojsci na svom rodnom Barbadosu, gdje joj narednica bila pjevačica Šontele (Shontelle). Njena fotka iz vojske isplivala je na Twitteru.


5. Ima svoj praznik

Na njenom rodnom Barbadosu su 2008. godine proglasili 21. februar Danom Rijane.

6. Ima neobične rituale prije nastupa

- Moje pripreme za koncerte započinju normalno. Jedem pastile za glas, šminkam se i pola sata prije nastupa zagrijavam glasnice sa svojim vokalnim trenerom preko Skypea. Zatim stvari postaju zanimljivije. Moj asistent, koji je ujedno i barmen, donosi mi žesticu razblaženu sokom od naranče ili limunadom da me smiri. Pijem je dok gledam predgrupu u svojoj garderobi, a ponekad odem i u publiku - ispričala je Rijana 2011. u intervjuu za časopis ''Esquire''.

7. Ima osiguran dio tijela

Godine 2007. kompanija "Gillette" osigurala je Rijanine noge na milion dolara. 

- Te godine su moje noge proglasili najboljima među selebritijima, a osim titule, dobila sam i osiguranje za njih. No, ja sebe i dalje smatram normalnom osobom. Da je riječ o mojih milion dolara, vjerovatno bih stalno nosila duge hlače - ispričala je 2011. u intervjuu za ''Guardian''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.