ČUDNE OKOLNOSTI

Kako je i zašto papagaj zajedno s vlasnikom završio iza rešetaka

Vlasnik je zbog pljačke završio u pritvoru. Ilustracija

E.I./ Avaz.ba

15.10.2019

U pritvorskoj jedinici u Utrehtu u Holandiji do prije dva dana boravio je jedan papagaj, koji je bio očevidac pljačke koju je počinio njegov vlasnik.

Kako su saopćili iz tamošnje policije, prošlog četvrtka priveli su muškarca nakon što su ga uhvatili kako pljačka jednu prodavnicu. U trenutku hapšenja muškarcu je na ramenu stajao kućni ljubimac, pa su i pticu zajedno s vlasnikom odveli u policijsku stanicu.

Osumnjičenome je ubrzo određen pritvor, a kako policajci nisu imali kavez za ptice i nisu znali kome bi je povjerili na čuvanje, i papagaja su smjestili u jednu od zatvorskih ćelija. Pripadnici holandske policije pobrinuli su se da ljubimcu ništa ne nedostaje u pritvoru te su mu uredno donijeli i posudu s vodom i dva komada hljeba, kako bi "živio u normalnim uvjetima".

View this post on Instagram

Update!!!! Hi, this bird sat on the shoulder of a thief we arrested for shoplifting. As we don 't have a birdcage, this bird had no other place to stay than in the cell. His owner agreed to this. When the owner was released shortly after, the bird accompanied him. The bird has not been questioned and is as far as we know not guilty of any charges 😁👮‍♂️ . . Onlangs hebben wij een verdachte aangehouden voor een winkeldiefstal. Tijdens de aanhouding vonden wij een stiekeme getuige met veren en snavel op de schouder van de verdachte. Tijdens de insluiting op ons bureau kwamen wij er tot onze schrik achter dat wij niet in het bezit zijn van een vogelcel of kooi.... Na goed overleg met de verdachte hebben wij ze samen ingesloten🐦... *en uiteraard goed verzorgd! #puc #dieren #bird #politieutrechtcentrum #politie #utrecht #jailbird

A post shared by Politie Utrecht Centrum (@politieutrechtcentrum) on

Fotografije "uhapšenog" papagaja potom su postavili na svoj zvanični Instagram profil uz objašnjenje kako je papagaj dospio kod njih.

- Nakon saslušanja osumnjičenoga donesena je odluka da i on i ljubimac budu sprovedeni u pritvor. Naravno, o obojici vodimo računa - navedeno je u opisu fotografije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.