ČUDNE OKOLNOSTI Pripadnici holandske policije pobrinuli su se da ljubimcu ništa ne nedostaje

Kako je i zašto papagaj zajedno s vlasnikom završio iza rešetaka

Piše: E.I./ Avaz.ba

Vlasnik je zbog pljačke završio u pritvoru

Foto: Ilustracija


U pritvorskoj jedinici u Utrehtu u Holandiji do prije dva dana boravio je jedan papagaj, koji je bio očevidac pljačke koju je počinio njegov vlasnik.

Kako su saopćili iz tamošnje policije, prošlog četvrtka priveli su muškarca nakon što su ga uhvatili kako pljačka jednu prodavnicu. U trenutku hapšenja muškarcu je na ramenu stajao kućni ljubimac, pa su i pticu zajedno s vlasnikom odveli u policijsku stanicu.

Osumnjičenome je ubrzo određen pritvor, a kako policajci nisu imali kavez za ptice i nisu znali kome bi je povjerili na čuvanje, i papagaja su smjestili u jednu od zatvorskih ćelija. Pripadnici holandske policije pobrinuli su se da ljubimcu ništa ne nedostaje u pritvoru te su mu uredno donijeli i posudu s vodom i dva komada hljeba, kako bi "živio u normalnim uvjetima".

Fotografije "uhapšenog" papagaja potom su postavili na svoj zvanični Instagram profil uz objašnjenje kako je papagaj dospio kod njih.

- Nakon saslušanja osumnjičenoga donesena je odluka da i on i ljubimac budu sprovedeni u pritvor. Naravno, o obojici vodimo računa - navedeno je u opisu fotografije.

NA VRH