ZANIMLJIVOSTI

Što više mesa jedete, to erekcija kraće traje

Ovaj eksperiment nije naučni

Dokumentarac ispituje opsesiju sportista proteinima. Ilustracija

Avaz.ba

20.10.2019

Jedenje većih količina mesa može skratiti i oslabiti erekciju, pokazao je eksperiment u novom "Netflixovom" dokumentarcu "The Game Changers". Istovremeno, prehrana na bazi biljaka radi čuda za muški spolni organ, kažu.

Ovaj dokumentarac ispituje opsesiju sportista proteinima i pokušava razbiti mit da je potrebno jesti tone mesa da biste bili supersnažni.

- Kad pomislim na muževnog muškarca, u glavi imam sliku nekoga ko je snažan, izdržljiv, seksualno sposoban i plodan. Ono što pokazuju naučne studije je da muškarci, što više mesa jedu, tim brže gube muškost - kaže urolog dr. Špic (Spitz).

Kako bi utvrdili kakav utjecaj ima jedenje mesa u odnosu na vegansku prehranu na erekciju, trojica studenata i sportista nosila su dvije noći prsten na penisu i bilježili detalje svoje erekcije. Prve noći su jeli mesni burito, a druge noći veganski.

Rezultati su pokazali da je njihova erekcija bila snažnija druge noći, odnosno nakon što su jeli burito sa povrćem, piše "Metro".

Doduše, valja napomenuti da ovaj eksperiment nije naučni. No, neka istraživanja pokazuju da prehrana doista utječe na spolnost. Naprimjer, mala studija iz 2004. godine pokazala je da se kod muškaraca s erektilnom disfunkcijom poboljšao spolni život nakon što su smanjili udio hrane s visokim sadržajem holesterola i triglicerida, koji se nalaze u mesu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.