MINUTA

Živi bili pa umrli...

Piše: Bakir Hadžiomerović

23.5.2018

Nakon što su nam sve slagali o cestogradnji, a šupljom pričom sa MMF-ovim preporukama temeljito isprali mozak, vladajući kleptomani zajedno su skupa nametnuli akcizni harač na proizvode od nafte. Zato je valjda na benzinskim pumpama sve depresivnije. U međuvremenu, poskupljenje se postepeno i hinjski popelo za pola marke po jednom litru derivata (svejedno je, dizelaš il' benzinac). Ozbiljan bi to i bolan finansijski aperkat predstavljao i sretnijim društvima od ovog našeg kokuznog...

Nije preporučljivo naglas ružiti režim. Ako ne planirate skončati na vješalima reketaških medija, bolje se klonite oholih izetbegovića, zvizdića, dodika, čovića.... Čim se pisne protiv velikog vođe, začuju se talambasi iz internetskih daljina. To se grupišu režimski psi, „uz urlik zurli“ reže i amnestiraju kriminalnu, socijalno neosjetljivu vlast. Brane politiku iz čije se pune hazne namiruju njihove lopovske šake.

K'o da ih vidim kako po tastaturama lupetaju da, eto, ne mora svako u ovoj zemlji posjedovati auto, da imamo gradski prevoz (sultan Erdogan friško je dobacio 15 sadaka-polovnih autobusa u GRAS), da taksi nije skup, da zdravije je hodati... A, ustvari, znamo mi to i bez čuvara režima - nijedna nevolja ne dolazi solo. Kako se većina poljoprivrednih mašina, dakle svi oni kombajni, freze, traktori, plugovi, drljače, tanjirače i ostala sitna buranija koju podvodimo pod oruđa za zemljoradnju, neće s mjesta mrdnuti dok im rezervoare ne napunite „crnim zlatom“, logičnim se čini da uskoro skoče cijene i u prehrambenoj industriji.

Zato svakodnevno otvaranje frižidera treba shvatiti kao patriotski čin i lični doprinos fiskalnoj stabilnosti domovine. Jedimo, kupujmo i trošimo više. Ne štedimo na brašnu, ulju, šećeru, maslu, mesu, benzinskim pumpama...

Na benzinskim pumpama naročito ne štedimo! Vozajmo se ukrug. Jer, duboko u akciznom haraču parazitiraju naši uglednici. Zamislite kako teško živjela bi familija Šefika Džaferovića da nije poreskih obveznika. Koji disciplinovano svakog mjeseca u budžetu skupe 170 hiljada maraka za platice članova Šefikove šire familije i uhljebljene mu tazbine... Nije, kažem vam, sve u akcizi. Ima nešto i u patriotizmu!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.