MINUTA

Lagumdžijini nedorasli ljevičari

Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ

25.6.2018

U pauzi višemjesečne bjelosvjetske turneje, Zlatko Lagumdžija sletio je u Sarajevo. Tokom boravka u rodnom gradu, na jednoj ovdašnjoj televiziji s narodom je podijelio vlastita saznanja i promišljanja o aktuelnoj političkoj situaciji. Iznenađujuće, većinu metaka ispalio je ka ljevici. Na desnicu nije pucao.

“Ljudi koji vode ljevicu, očigledno su nedorasli igrači”, strogo je profesorski s ekrana poručio partijskim drugovima. Zamjera im tako Lagumdžija na (ne)sporazumu s ultradesničarskom A-sda i nepotrebnim ideološkim lutanjima, a onda se dosjetio da i onog jedva iznuđenog kandidata SDA za Predsjedništvo BiH Šefika Džaferovića, dakle, ni krivog ni dužnog, proglasi “većim ljevičarem u odnosu na neke ovdje”. I nije prvi put da Lagumždija javno promovira ovog suštinski besmislenog političara, trodecenijskog budžetskog parazitliju i intereždžiju širih razmjera. Podsjećanja radi, nedavno je od istog ublehaša napravio glavnu zvijezdu konferencije u Bošnjačkom institutu, gdje se, inače, nekadašnji šef SDP-a osjeća komotnije nego u svom dnevnom boravku.

I dok je dezorijentiranim “partijcima” solio pamet, svom bivšem mezimčetu Lagumdžija je namijenio luzersku ulogu i izborni zijan u oktobru. “Željko Komšić je najjači adut Dragana Čovića, to nema dileme. On da je zaista iskren u tome da zaustavi Čovića, a ne može ga zaustaviti, sada mu je jasno, on bi podržao jednog kandidata koji bi mirio građansko i nacionalno. To svakako nije Komšić.”

Eto, prije nego opet spakuje kofere i šmugne u Kinu, Ameriku il' na daleki Bliski istok, Lagumdžija se javno ispucao i ispraznio šaržere najavljujući besprizornu predizbornu kampanju. Nakon njegovih “dobronamjernih” sugestija, stanje na ljevici može biti samo gore nego što objektivno jeste. Nažalost, već godinama ovdašnjim ljevičarskim liderima i liderčićima, šahovima i maharadžama, nikako da iz zadnjice u glavu dospije kako njihova očajna prepucavanja zakopavaju šanse i gase nade da se s vlasti konačno sruši SDA. Čiji režim počiva na političkim ubistvima, korumpiranom pravosuđu, kriminalu, nepotizmu... I tragičnoj posvađanosti ljevice!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.