MINUTA

Samo nam je mržnja potrebna

Piše: Bakir Hadžiomerović

6.7.2018

Evropska smo crna rupa! Ne bilo vam zapovijeđeno, kresnite jednom taj kompjuter, konektujte se i lično uvjerite da Bosna i Hercegovina mrak izgleda čak i na satelitskim snimcima. Iako Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić notornim lažima pokušavaju sakriti katastrofalne učinke vlastite vlasti i barem malo osvijetliti naš tamni vilajet, svi relevantni podaci i statistički brojevi, jednako kao i nemilosrdni strani zvaničnici, nedvosmisleno ukazuju da smo zagrebali dno.

Dobro, imamo mi još raspoloživog prostora za nazadak i siguran sam da bismo uz minimalne napore mogli i dublje propasti, ali, pošteno govoreći, teško da nam kolektivno može biti gore nego što objektivno grozno već jeste.

Nekidan se pojavila informacija da na predstojećem samitu za zapadni Balkan ponovo ništa bitno nećemo potpisivati i ni u kakvom važnom poslu sudjelovati. U našoj je svijetloj tradiciji i političkim običajima da se razlozi za izolaciju i tavorenje u diplomatskim karantinima (sa)kriju u nejedinstvu čuvenog trija fantastikus iz Predsjedništva BiH koji ovom državom vrlo uspješno i sigurno pilotira k'o što otkačen motor od aviona bezbjedno slijeće na nepostojeće piste u Trebinju ili Visokom.

Bestežinsko je to političko stanje gdje ne pomaže ni muška kladanjska voda...

Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović principijelno su i združeno uskratili odobrenje Vijeću ministara BiH za potpisivanje četiri opasne nagazne mine u vidu deklaracija na samitu u Londonu. Radi se o ratnim zločinima, nestalim osobama, borbi protiv korupcije te regionalnim odnosima i dobrosusjedskoj saradnji.

Bh. predsjednicima od početka je sve bilo sumnjivo, sporno i neprihvatljivo! Da se ne lažemo, prosječno normalan balkanski nacionalista principijelno podržava zločinca i lopova iz vlastitog naroda bez obzira na to što su lukavi Evropljani ovoga puta pokušali da nam svoje jugonostalgičarsko-dobrosusjedske folove, poput kukavičijih jaja, podvaljuju baš u predizbornoj kampanji. U danima kad samo nam je mržnja potrebna...

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.