MINUTA

Sebija Antoaneta

Sramotna je golgota koju proživljava višedecenijski privatni ljekar Alije Izetbegovića

Piše: Bakir Hadžiomerović

29.8.2018

Koordinirano institucionalno iživljavanje SDA-ovih jurišnika i strateški raspoređenih stranačkih klimoglavaca nad uglednim sarajevskim ljekarom Ismetom Ipetom Gavrankapetanovićem, po svemu sudeći dobiće i svoj sudski, krivičnopravni epilog.

Naime, odvjetnički tim nedužne žrtve višemjesečnog brutalnog mobinga najavljuje da će nadležnom tužiteljstvu prijaviti polusvijet iz univerzitetske ergele vječito vladajuće stranke čije je prvo grlo, navodno, lažni student Haris Zahiragić.

Zbilja je sramotna golgota koju proživljava „ratni heroj u bijelom“, višedecenijski privatni ljekar i prijatelj Alije Izetbegovića. Kolovođa ovog progona, svemoćna i neutješno zlobna Sebija Izetbegović, Gavrankapetanovića je, uz pedesetak iskusnih i nenadoknadivih ljekara, prvo protjerala iz Kliničkog centra na Koševu, da bi mu potom oduzela i profesorsku katedru na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Sve to počinila je đilkoškim manirima, kršeći ljudske i božije zakone, nerijetko implementirajući kočijaške psovke za discipliniranje „izvođača radova“ Ipetovog uništenja.

Režim u kojem porodično privilegirana i duboko isfrustrirana amaterka te, po ličnom priznaju, užasna studentica (što konkretno dokazuje jedanaestogodišnjim fakultetskim mrcvarenjem, uz zbilja mizeran prosjek ocjena od 7,3), nastoji upropastiti karijeru svjetski priznatom stručnjaku, mora se bez odlaganja, hitno i temeljito srušiti.

Sebija I. predstavlja tek najružnije lice totalitarne feudalne vlasti koja nas jaše i mamuza, harači i muze. I sve to događa se uz blagoslov i političku podršku papučara iz njene palače na brijegu. Koji je, eto, samo za ženin hatar, kao na vlastiti obraz, pljunuo u očevo i Ipetovo prijateljstvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.