MINUTA

Zahodi za zapošljavanje

Piše: Bakir Hadžiomerović

4.9.2018

Dinastija Izetbegović ovih se dana strateški dislocirala na dvije strane svijeta. Glava porodice pohodila je džender senzibilno stranačko sijelo u Mostaru, gdje je upriličena projekcija prigodnog predizborno-propagandnog filma radnog naslova „Trijumf dolje“ o veličanstvenim postignućima direktorice KCUS-a, dok je istovremeno, samo na uzavrelom Bliskom istoku, suprug s Poljina hedonistički uživao u tradicionalnim palestinskim delicijama oblizujući prste ostacima besplatnog falafela.

U međuvremenu, počela je nova školska godina. Zahvaljujući nepostojećim razvojnim projektima i lažnim obećanjima sramotne vladajuće koalicije, sezona je otvorena uz rekordno mali broj prvačića. U odnosu na prethodnu godinu, fale nam ukupno 33 razreda - 31 u FBiH i dva u RS. 

To je skoro hiljadu djevojčica i dječaka koji su, zajedno sa njihovim pretežno mladim roditeljima, bili primorani napustiti ove izgubljene prostore. Nove generacije prognanika gase svijeće i pakuju kofere vjerujući da ih obiteljska sreća i nafaka čekaju u iznuđenim bauštelskim oazama što škrto svjetlucaju po raznim njemačkama, švedskama, norveškama, austrijama...

Također, zvanični podaci (raz)otkrivaju kako se u „većem“ bh. entitetu, kojim suvereno sa HDZ-om rukovodi i komanduje „Dinastija Izetbegović“, zabrinjavajuće povećao broj nezaposlenih u odnosu na prethodnu godinu. 

Iako nije egzaktno dokazano zašto je uopće došlo do negativnog poremećaja na tržištu rada (pogotovo u odnosu na činjenicu da je SDA i ove godine dosljedno implementirala tradicionalno predizborno zbrinjavanje svojih vjernih glasača na državne jasle), ionako prebukirani zahodi za zapošljavanje, ipak, bilježe stalni rast broja korisnika i poprilično zbunjuju čelnike vladajućih stranaka.

Što je više kleveta i laži, zahodi su miliji i draži!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.