MINUTA

Izetbegović ne zna da će ga smijeniti!

Opklade primamo do polovine maja naredne godine…

Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ

13.9.2018

Valjda po uzoru na najopušteniju navijačicu u političkom esnafu (pogađate, radi se o druželjubivoj Kolindi Grabar-Kitarović), predsjedavajući Predsjedništva BiH nabacio je sportski sako, ogrnuo žuto-plavi šal i zasjao u VIP loži Bilinog polja.

U pratnju su postrojeni neizbježni Šefik Džaferović i namrgođeni Denis Zvizdić, čija je čehra odavala neugodnu tajnu kako je na tribine dospio radi stvaranja lažnog dojma o bratstvu i jedinstvu među posvađanim čelnicima SDA. Božemeoprosti, Zvizdić je izgledao k'o da su ga priveli u obližnji KP dom, a ne na nogometni stadion.

Izetbegovićeva vucaranja sa zbunjenim Džaferovićem te njegova nastojanja da beznadežno dosadnog budžetskog parazita i bukvarskog primjerka “ćate-birokrate” promovira u harizmatičnog lika, besmisleni su i osuđeni na propast. Džaferović definitivno ne uživa punu podršku stranačke baze, a nesumnjivo je da se izvan tog nepotističko-koruptivnog kružoka nema čemu nadati. Zna to šef SDA. I zato je nervozan.

Ali, Džaferović nije jedini Izetbegovićev veliki problem. Višegodišnje papučarsko ispunjavanje neprimjerenih želja vlastite supruge, eskalacija sukoba s bivšim ahbabima i saradnicima, opasna međunarodna izolacija naroda i države, u kombinaciji s već pripremljenom osvetom “gatačkog klana” zbog sprečavanja Zvizdićeve predsjedničke kandidature, na kraju će skupo koštati samog Izetbegovića. Koji je, primjećuje to čak i Abdulah Skaka iz trebevićke uspinjače, potpuno izgubio kontrolu nad vlastitom strankom.

U našem narodu kažu: “Kad mačke nema, miševi kolo vode.” Takva je situacija zadesila i SDA. Umjesto posrnulog lidera s rezervisanom kartom u jednom smjeru ka Istanbulu, većinu važnih odluka u predizbornoj kampanji donose lokalne kabadahije izdžikljale na teškom kriminalu i budžetskoj korupciji. To je polusvijet što puni stranice crnih hronika - ubice na cesti, optuženici, siledžije, primitivci i zaostali šovinisti.

U njihovom jedinstvu je snaga SDA. Koja će brutalno srušiti Izetbegovića sa stranačkog trona. Opklade primamo do polovine maja naredne godine...

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.