MINUTA

Prevara se sprema, CIK-a nigdje nema!

Ovdje ne pobjeđuju pobjednici, već oni što glasove broje

Piše: Bakir Hadžiomerović

17.9.2018

Dvadesetak dana je do izbora. Kampanja se razmahala, a prognoze o favoritima i gubitnicima neizbježne su teme dnevne dokolice. Očekujući poraz nacionalista, sociolog Esad Bajtal tvrdi kako je osamdeset posto ovdašnjeg stanovništva egzistencijalno ugroženo usljed loše vlasti. „Ali bez obzira na njihovu ogorčenost egzistencijalnom dimenzijom svog življenja, ako se ne spriječe krađe, postoji opasnost da oni koji su krivi za to nezadovoljstvo ponovo dobiju izbore“, poentira Bajtal.

Vjerovati u neregularnost izbora u poludržavi poput BiH potpuno je utemeljen osjećaj! Kaže mi nedavno banjalučki poznanik da je režim Milorada Dodika gotovo sve policijske stanice u RS pretvorio u agitpropovske štabove SNSD-a, odakle se koordinira stranačkim marifetlucima. Naivno je sumnjati da u bobu nije isto i na područjima pod političkom okupacijom HDZ-a i SDA. Uostalom, nacionalisti su bezbroj puta dokazali da ne raspolažu nikakvim konkretnim planovima i programima izvan sirovog imperativa za osvajanjem vlasti po svaku cijenu. Ugaoni kamen za ostvarenje tog cilja jeste izborna krađa!

Zbog pripremljene pljačke i falsificiranja volje bh. građana zabrinuta je Američka ambasada u Sarajevu jednako kao i „misionari“ iz OSCE-a. Jer znaju da ovdje ne pobjeđuju pobjednici, već oni što glasove broje i štimaju mandate. A brojači iz SDA, HDZ-a i SNSD-a svjetski su kvarnjaci.

Još kad se u kriminalnu matricu zapetljaju trutovi iz Centralne izborne komisije BiH, onda postizborna prevara postaje, rek'o bi notorni Božo Ljubić, legalna i legitimna. Glasna šutnja iz Danijela Ozme 7 nakon višestruko dokumentiranih malverzacija s izbornim spiskovima, mrtvim glasačima i živim preletačima, u najboljem slučaju jeste neodgovorna, drska i nepristojna. Međutim, imali su „cikovci“ i gorih izdanja...

P. S. Nego, šta kaže Irena Hadžiabdić, kako će proći Šefik Dž.? I može li se navući koji glasić za ona dobra stara zenička vremena?


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.