MINUTA

Predizborna životinjska farma

Da nije tragično, bilo bi užasno!

Piše: Bakir Hadžiomerović

20.9.2018

Uzalud američka ambasadorica Maureen Cormack bh. političare poziva u demokratsku kampanju. Žena očajnički apelira na civilizirani dijalog, takmičenje u rješenjima i zaustavljanje verbalnog nasilja. Nažalost, zbog svojih će dobronamjernih (pre)poruka i sama postati žrtva predizbornog ludila. Režimskoj bulumenti oko Milorada Dodika đilkoške uvrede na račun ambasadorice omiljena su disciplina na predizbornim vašarima. Da nije tragično, bilo bi užasno!

Hronično pomračenje uma koje je u RS-u jednako obuzelo „dodikovce“, kao i pojedine lidere SDS-ovog političkog bloka, najjasnije se zrcali kroz predizborni odnos prema notornim ratnim zločincima. Tako je Ratko Mladić postao maskota Dodikovih četnika, dok je Radovanu Karadžiću pripala uloga džokera u kandžama današnjih vlasnika njegove stranke. Konsekventno, politički su podijeljeni i potomci presuđenih zlikovaca - Mladićevo kopile je uz Dodika, a debeloguze karadžićevke uz gatačkog guslara Vukotu Govedaricu.

A opet taj Govedarica, govedo tatino retardirano... Dvadeset dana pred izbore ono se sjetilo obećati da nastavlja „slavnim putem prvog predsjednika RS-a“. Umjesto što se na zločinca zakleo, korisnije bi bilo da se gudalom zaklao. Ako ništa, manja bi šteta nastupila za guslarski polusvijet!

Međutim, nisu samo četnici presudne belegije u zaoštravanju ove odvratne kampanje. Željki Cvijanović izvukli su kostura iz familijarnog ormara optužujući je da je unuka ustaškog satnika iz onog tamo rata. Premijerka informaciju još nije demantirala. Ali zato se uspjela po(h)valiti da o njoj „plasiraju razne gadosti, pa i to da joj je svekrva muslimanka“!?

U povjerenju, premijerkina šovinistička konstatacija odvratnija je čak i od Govedaričine opsjednutosti „prvim predsjednikom“. Jer, eto, ispada da svaku eventualnu vezu s „muslimanima“ Dodikova plavojka podvodi pod tešku klevetničku djelatnost i, kako reče, „gadost“.

Ne znam, nisam pametan, ali izgleda da se ovi iz rukovodstava SNSD-a i SDS-a dijele samo na dvije sorte - na idiote i na kretene: Treće nema!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.