MINUTA

Nakon glasanja, nema kajanja!

Imamo još mnogo važnih utakmica

Piše: Bakir Hadžiomerović

8.10.2018

Nema tog kladioničarskog maga koji bi se osokolio prognozirati rezultate izbora u BiH! Propao bi k'o ono jednom moj dobri drug Ždoru na remiju moćnog PSG-a protiv uvijek neugodne Nice. Kad ga je, sjećate se sigurno, u 93. minuti nepoznati neki mladac, ničim izazvan, iz očaja i mrtvog ugla zabio „potprečku“ pariškog gola. I tako kutaris'o friškog umirovljenika sigurnih četiri stoje maraka na listiću... Uglavnom, imamo još mnogo važnih utakmica. A penzija neka bude stabilna i na vrijeme, najkasnije do petog u mjesecu, dragi moj Ždoru.

Kako vidimo, notorni uhljeb, ubjedljivo najgori od svih rasploživih kandidata na izborima, Šefik Džaferović dakle, zicer je za Predsjedništvo BiH. S tim u vezi, postizborna depresija moje malenkosti već je zagazila u hronično stanje svijesti. Vazda sam, naime, na prokleto pogrešnoj i manjinskoj strani. Jer vjerujem da zdrav razum, a ne korumpirana SDA, čovjeka može i treba voditi kroz život.

I nije da ne ističem ponos zbog vlastite društvene orijentacije, ali slutim i kako demokratski ne prikrivam stanovitu neprilagođenost ovom podneblju. Jer biti protiv SDA zapravo je zakletva čestitosti. Treba voljeti državu, ne otimati, ne krasti, ne varati... A, uz SDA, teoretski i praktično, to nije moguće! Međutim, potpuno je drugačije kad ucijenjeni i zapušteni narod krivo odlučuje... Ergo, Branimir Štulić otpjevao bi stih- Kakav narod, takva vlast!

Najgora SDA u svojoj povijesti jučer je trijumfovala na izborima. Pobijedila je ubjedljivo i nedvojbeno. Strašno je pobijedila. I neka nam onda kolektivno bude strašno. U protekle četiri godine stranka korumpiranih ugnjetača vladala je užasno. Pljačkali su, otimali, zapošljavali nezakonito svoje podanike, zloupotrebljavali svakoga od nas, pa i žrtve genocida onda u Vijećnici... Ipak, pobijedili su! Pošto su skebali sve što se zakebati moglo.

Feudalizam je pobijedio 21. stoljeće, „Dinastija“ je pobijedila demokratiju! SDA je ostvarila jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Zna se da su varali na izborima, uz punu podršku zločinačke Centralne izborne komisije BiH. Pa su formirali bugarske i druge vozove, mijenjali članove izbornih komisija, petljali, muljali...Ali, opet, sve je bilo do glasača. Glasali ste, gladujte! Nije više do manjinskih razumnih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.