MINUTA

Padaj, silo i nepravdo!

Allahimanet, feudalna dinastijo...

Arhiv

Piše: Bakir Hadžiomerović

24.10.2018

Nakon što je napunio baterije lendohaneći u inozemstvu, a po naređenju supruge-direktorice upadljivo eskivirao akademiju upriličenu povodom petnaeste godišnjice smrti rođenog oca, Bakir Izetbegović javio se svojim medijima. Na osnovu fakturisanih naloga i izgovorenih prijetećih poruka, saznat ćemo da je šef Stranke demokratske akcije, o tugo jesenja, neočekivano upao u klopku vlastitih spletki. Vidno je nervozan! K'o feferon ljut, odbačen kao trut, neutješno zabrinut…

Izgleda da ni siledžijsko falsificiranje narodne volje - koje je, da se ne zaboravi, realizirano uz udarnički rad kompromitirane Irene Hadžiabdić i mužjaka iz Centralne izborne komisije BiH - Izetbegoviću neće biti potreban i dovoljan preduvjet za dobro postizborno raspoloženje. Jer, raspored zastupničkih mandata, jednako kao i zakletva većine bh. političkih aktera da ne pušu u istu tikvu sa SDA, zelenoj buržoaziji iz stranke oportunista i sjecikesa (nakon preuranjenih vatrometa i slavodobitnih tekbiranja u izbornoj noći) osigurat će gubitak vlasti i tegobni opozicioni status.

Izetbegoviću je, dakle, kristalno jasno da se uz dvadesetak posto osvojenih glasova neće održati u sedlu i nastaviti mamuzati narod. Općeprihvaćenoj gadljivosti prema šefu SDA kumovalo je i kočijaško vrijeđanje političkih oponenata tokom posljednje kampanje, kao i brojni policijsko-tužilački progoni, montirani u haram-vili na Poljinama. Jednostavno, Bakiru I. o glavu se obila primitivna bahatost! Kažu da ukus je karakter, a karakter da je sudbina. I najčešće su to posljedice i aferimi iz našeg najbližeg okruženja, a ne biološkog naslijeđa čovjeka.

Zato neka nevidljiva pravda progovara iz najnovije medijske kuknjave napuštenog i nepoželjnog političara. A nakon što se Sarajevski kanton demokratskim putem oslobodi od SDA okupacije, isti će scenarij, prema svemu sudeći, uslijediti i u drugim dijelovima naše domovine.

Padaj, silo i nepravdo! Allahimanet, feudalna dinastijo…



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.