MINUTA

OSMANOVIĆI Braća po kompenzaciji!

Ono što je Adilovo na državnom, Ismeta sljeduje na federalnom nivou

Piše: Bakir Hadžiomerović

1.11.2018

Kako vrijeme neumitno protiče, seoske varalice iz Stranke demokratske akcije sve nervoznije nastupaju u javnosti. Pošto im očigledno ne uspijeva da medom s jezika u smrtni zagrljaj namame potencijalne političke žrtve, iz stranačkog brloga Bakira Izetbegovića plasiraju se poznate ublehe o patriotizmu, državi i narodu. Narodu kojem su godinama otimali zadnju paru za radno mjesto sa „ugovorom na određeno“.

Narodu koji su beznadežno zakucali na evropsko dno dna. Napokon, narodu čiju su izbornu volju u oktobru brutalno falsificirali drumskim razbojništvom izvedenim u saradnji sa plaćenicima iz CIK-a.

Pošto se šef režima nedavno transparentno (is)prostituisao konstatirajući kako je, zbog vlasti, „SDA spremna koalirati sa svima“ (Nije šala, svakome bi dala!), stranački aparatčici okuraženi su krenuli stopama velikog vođe. Izetbegovićev formalni zamjenik zagazio je i korak dalje u neuspješnom pokušaju spašavanja stranke zelenih termita od izvjesnog liferovanja u opoziciju.

"Još jednom, u ime SDA i ovim putem pozivam političke stranke koje su na ovim izborima dobile značajnu podršku da napravimo široku probosansku koaliciju na nivou kantona, FBiH i države, na osnovu koje ćemo implementirati programe koje smo ponudili građanima“, zacvilio je Adil Osmanović. Moguće da providni folovi još uvijek solidno prolaze u njegovom rodnom Puračiću, ali višedecenijskom bi uhljebu i neradniku trebalo osvježiti pamćenje na sve izrečene gadosti, prijetnje i uvrede kojim su stranački pitbulovi režali na nevine ljude i nepoželjnu političku konkurenciju.

Imamo, dakle, posla sa notornim SDA-ovcem koji je vlastitu, kao i egzistenciju najšire familije, čvrsto ugradio u temelje ovdašnjih budžeta. Bio je valjda sve što se u bh. politici može biti. Na proteklim izborima ogrebao se za novi četverogodišnji zastupnički mandat. Preko kompenzacije, naravno! Jednako kao i stariji brat iz klana Osmanovića. Jer sve što je Adilovo na državnom, Ismeta sljeduje na federalnom nivou. Složna braća po kompenzaciji!

P. S. Nego, Adile, reci nam de, može li se halaliti SDA junošama koji su marisali raju u srebreničkom Islamskom centru 1438. hidžretske godine?


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.