MINUTA

Targetiranje Naše stranke

Sarajevo će biti, SDA će proći...

Piše: Bakir Hadžiomerović

6.11.2018

Pregovori, dogovori i programske platforme za formiranje budućih kantonalnih vlada bez Stranke demokratske akcije uspješno se privode kraju. Već koncem ovog mjeseca nove će se koalicije uspostaviti u Bihaću, Tuzli, Sarajevu, Goraždu... Nesumnjivo je da svjedočimo ohrabrujućem preokretu na ovdašnjoj političkoj sceni, a poslije dvije duge decenije „rukovođenja i komandovanja“ SDA izvjesno putuje u opoziciju.

Kako se približavaju rokovi za konstituiranje kantonalnih skupština, brutalniji su napadi i monstruoznije optužbe kojim se iz tabora vječito vladajuće stranke nasrće na političku konkurenciju. Ponajviše pljuvačke u tom smislu ispaljeno je na račun Naše stranke, koju se gebelsovskim metodama javno difamira i kleveće za navodnu „antibošnjačku zavjeru“.

Jedan od uticajnijih kadrova SDA u glavnom gradu BiH nedavno se nedopustivo razbacivao famoznim „velikosrpskim ciljevima, ograncima srbijanskih obavještajnih službi“ i sličnim idiotlucima svojstvenim fašističkim ideolozima s kraja tridesetih godina prošlog stoljeća. Meta je, dakle, već određena!

Čekaju se tek napaljeni dragovoljci za fizički obračun sa targetiranim nevjernicima. Stoga bi tu moralo biti mjesta za preventivnu policijsku intervenciju te zakonsko sankcioniranje krvoločnih huškača na nedužne ljudske glave.

Uporedo sa medijskim radovima za (fizičku i moralnu) eliminaciju konkurencije, iz SDA kontinuirano plasiraju parole o tome kako je, eto, njihovom zaslugom Sarajevo postalo metropola!? Gnusna će laž u međuvremenu postati obavezan stil ponašanja napirlitanih skorojevića iz „stranke muslimansko-povijesnog kruga“.

Jer današnje Sarajevo zapravo i jeste stvarna, tragična posljedica, slika i prilika jedne beznadežno korumpirane, nepotističke i pogrešne politike. Politike koja je nekadašnji kozmopolitski, olimpijski, sportski i umjetnički centar jugoistočne Evrope strovalila u sumornu dolinu kičastih tržnih centara, sivih betonskih konstrukcija, zapuštenih ulica, zahrđale infrastrukture, zagađenog zraka i nesigurnog življenja.

Zato se najtežih dvadesetak godina primitivne i loše vlasti konačno mora prekinuti. K'o što kaže ona ratna pjesma: Sarajevo će biti, SDA će proći...



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.