MINUTA

Jovo Srbine, raja je uz tebe!

„Agitpropovci“ iz, inšallah, opozicione stranke

Piše: Bakir Hadžiomerović

29.11.2018

Evo, javno priznajem da pripadam grupi rijetkih mazohista što su, bezbeli na vlastitu štetu, odgledali sve epizode turske sapunice „Alija“. Ukoliko ne znate, radi se o tragikomičnom pokušaju lažiranja biografije prvog predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine kroz bajkovitu televizijsku seriju uokvirenu nepostojećim patriotskim zaslugama iz svakodnevnog života članova najvažnije SDA familije.  

Postoji tamo igrana scena upravo iz Dobrovoljačke ulice gdje odlučni zet uhapšenog predsjednika diverzantski juriša na kolonu agresorskih transportera, da bi na sretnom kraju svog herojskog pohoda oslobodio zarobljenu voljenu suprugu i zahvalnog punca.

Nakon što ih „specijalac Braco“ prebaci na slobodnu teritoriju, odnosno u Predsjedništvo BiH (koje brižno čuva neprijateljskim kuršumom ranjeni predsjednikov sin) silom oružja agresorske JNA razdvojena porodica, ponovo se okuplja na jednom mjestu. I kolektivno staje na branik napadnute domovine.

Dotičnu scenu iz sapunice ljetos sam pokušao prepričati Jovanu Divjaku. „Verujem, al' ne mogu verujem“, u Bajaginom stilu lucidni je mangup zaključio započetu temu. Da li je jedan od omiljenijih oficira Armije BiH - sa generalskim činom u dobrovoljnoj ostavci - pokazao sklonost ka tihoj patnji naknadnim uvidom u sadržaj „Alije“, to zbilja ne znam, ali poznato je da su se SDA-ovske medijske hijene ovih dana brutalno okomile na proslavljenog ratnog komandanta. Optužuju ga, tako, za izdaju i medijske manipulacije, proglašavaju polarnim medvjedom, svetom kravom...

„Agitpropovci“ iz, inšallah, opozicione stranke, povod su za klevetničko razapinjanje pronašli u Divjakovom televizijskom osvrtu na višedecenijsko prikrivanje i neprocesuiranje ubica golobradih vojnika iz konvoja JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

Ta neporeciva istina bila je dovoljan i potreban preduvjet da se višestruko dokazani bosanskohercegovački patriota baci u blato i proglasi prikrivenim četnikom. Mudriji kažu da ne slušamo šta nam prigovaraju, već ko to kazuje. Tako bi, eto, moralo da bude i u slučaju ove najnovije balijanderske mizerije. Jovo Srbine, raja je uz tebe!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.