MINUTA

Olimpijska rugobica

Bjelašnički slučaj dodatno je argumentirao prijeku potrebu za uklanjanjem SDA s vlasti

Piše: Bakir Hadžiomerović

3.12.2018

Pogrešnim rukovanjem i givikt je moguće pokvariti, a zahvaljujući duducima na strateškim mjestima, nepopravljive štete izvjesne su i očekivane! Dovoljno je tek obratiti pažnju na temeljito srozavanje skijaškog centra na Bjelašnici u režiji štetočina iz Stranke demokratske akcije.

Ništa novo i nepoznato ne kazujemo konstatacijom da na ovoj olimpijskoj rugobici već godinama nema uvjeta za normalno skijanje i boravak turista. Pritom se, eto, još nije dogodilo da stranački gulanferi budu sankcionirani za postignute neuspjehe i ponižavanje gostiju koji uporno pristaju da ih bahati uposlenici SDA-ove podružnice kodnog naziva ZOI 84 prave budalama.

Ukoliko me sjećanje dobro služi, Dino Konaković napustio je bivšu stranku, između ostalog, i zbog ustanovljenog kriminala, javašluka, nepotizma i teletine bez deklaracije u okupiranom preduzeću zaduženom za očuvanje svijetlih tekovina zaboravljenih Olimpijskih igara.

Umjesto ulaganja u infrastrukturu te izgradnje novih skijaških kapaciteta - staza, liftova, pratećih turističkih sadržaja - SDA-ovci su Bjelašnicu realizirali kao rogobatnu repliku Alipašinog Polja, dok su obližnji Igman privremeno prepustili na upravljanje lokalnim međedima, vukovima i lisicama. 

Tamo, naime, odavno ne postoji mjesto gdje biste popili čaj i barem malo se ugrijali, ali svakako ćete unaprijed platiti harač namrgođenom čuvaru parkinga u zimskom periodu, sa članskom kartom zelenih termita u novčaniku.

Pošto je prvi snijeg otkrio kako je njegova odluka o odlasku iz SDA bila ispravna i (mora se priznati) prilično hrabra, ne sumnjam da Konaković ovih dana ima povoda za likovanje. „Eto vam ZOI 84!“, poručuje lider Naroda i pravde Semiru Efendiću i preostalim sjecikesama iz novogradske ćelije stranke korumpiranih, nesposobnih i podobnih.

Na koncu, bjelašnički slučaj dodatno je argumentirao prijeku potrebu za uklanjanjem SDA s vlasti. Da konačno prestanu blamaže i primitivizam. Da se riješimo kriminalaca i lupeža koji ljude tretiraju k'o stoku. Primoravajući ih da žive isključivo na vlastitu odgovornost. Na uništenoj planini, jednako kao i u zagušljivom, zapuštenom, bivšem gradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.