MINUTA

Sve je lako kad si gad

Nelegalno rukovodstvo takozvanog SPUS-a duboko je kompromitirano

Piše: Bakir Hadžiomerović

23.1.2019

Uz postojeći podmladak, stranka ne treba brinuti za vlastitu budućnost! Parola se odnosi na Stranku demokratske akcije, organizaciju dosljednih intereždžija koji haman tri decenije brižljivo armiraju stubove režima za kontrolu događaja i ljudskih sudbina. Rukovođenje i komandovanje uspostavljeno je od vrha po vertikali, zaključno sa korisnim birokratama u prizemlju hranidbenog lanca. Striktno strateški, stranački kadrovi uhljebljeni su u državnim institucijama i agencijama, javnim preduzećima i medijskim servisima.  

Poput svakog totalitarnog režima, i ovdašnji je posebnu pažnju posvetio progresivnoj omladini na kojoj, jel' te, svijet o(p)staje. Neodgovorno je stoga tvrditi kako su la(h)ko i jednostavno, bez borbe i lukave taktike, izetbegovićevci, naprimjer, okupirali krovnu studentsku organizaciju (SPUS) na Sarajevskom univerzitetu.

Uporno i dugo tragali su za podobnim junošom koji će iskočiti iz uobičajeno sumorne prosječnosti i spontano se nametnuti u ulozi konfidenta ideoloških zadataka. Na kraju, izbor je pao na Harisa Zahiragića, ambicioznog (polu)studenta, djelomično elokventnog demagoga, a uplašena studentarija tvrdi i vještog pregovarača u sferi šaketanja.

Pošto je izučio zanat, SDA će Zahiragića budžetski zbrinuti. Potom ga “turiti“ i na izbornu listu zelenih dezena. Građani, međutim, nisu imali dovoljno sluha za nepostojeće kvalitete studentskog vođe, pa do daljnjeg nećemo uživati u njegovim skupštinskim egzibicijama.

Ipak, pred mladim SDA pristašama još je mnogo važnih utakmica. Najpreče je očuvati zaostalu stranačku ideologiju na glavnom bh. univerzitetu. U tom smislu, ohrabruje masovna pobuna „cehovskih“ studentskih udruženja kojim se visoko obrazovanje pokušava vratiti u pristojne, civilizirane i građanske okvire.

Uostalom, nelegalno rukovodstvo takozvanog SPUS-a duboko je kompromitirano. Ne služi studentima, već robuje Centrali SDA.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.