MINUTA

SDA - SNSD Računajte na nas!

Za one neupućene, maksuz selam iz sarajevske Vijećnice...

Piše: Bakir Hadžiomerović

25.1.2019

Uzalud vam trud, birači! Naivno ste vjerovali da će pobjedničke stranke konačno početi rješavati prave probleme - poboljšati ekonomiju, unaprijediti zdravstvo, iskorijeniti korupciju, graditi autoputeve i fabrike, približiti državu Evropskoj uniji i NATO savezu, osigurati perspektivu omladini koja statira sanjajući Njemačku... Umjesto obećanih 100 hiljada radnih mjesta, dobili ste duplo golo, tradicionalnu ublehu u vidu apelacije Ustavnom sudu BiH.

Nek' mi ne zamjeri dobri Halid, al' ko bi rek'o čuda da se dese, da Bakir Izetbegović nešto korisno donese... Spletkaroš je opet zaigrao na siguricu komplicirajući ionako tešku situaciju na političkoj pozornici. Uostalom, šta bi SDA bez Milorada Dodika i Republike Srpske? Složna braća u dobru i zlu, manipulatori koji se preko entitetske crte, kao, kokaju, ali združeno vladaju i kradu. Mile i Kirba su Lolek i Bolek naše političke arene. Obojica pokvareni, jednako nepošteni.

Kad ponestane zgodnijih tema za šovinističke eskapade, (po)vratiće se na Dejtonski sporazum, gdje je, jelte, ovjerena „beha cijela iz dva dijela“! Potom će SDA zaverglati medijsku mašineriju plasirajući ofucane fraze o brisanju srpskog ekskluziviteta iz naziva republičkog entiteta. Koji, eto, nikad nije okrznuo žiranta RS-a Aliju Izetbegovića, kao što propagandno služi njegovom namazanom nasljedniku.

Vlasnik SDA, naime, vodu muti na jedan te isti fol. Žalosno je što prevara redovno prolazi kod zapuštenog puka...

Posebna strana priče je da apelacija o kojoj se ovih dana naširoko trabunja i nasitno brabonja ni formalno ne može biti predmet rasprave na državnom Ustavnom sudu. Tako tvrdi univerzitetski profesor Nurko Pobrić. Međutim, koga briga za ustavne eksperte kad imamo posla s varalicama spremnim i da srebrenički genocid srozaju u demagoški okvir za prikupljanje jeftinih političkih poena. Za one neupućene, maksuz selam iz sarajevske Vijećnice...

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.