MINUTA

Damir H. nije zapalio žito!

Nema tog suda koji je u stanju saprati fekalije iz SDA

Piše: Bakir Hadžiomerović

1.2.2019

Propao je još jedan montirani proces u režiji Stranke demokratske akcije. Bakir Izetbegović, braća Čampara, Dragan Lukač, Semir Efendić i drugi lovci na ljudske glave doživjeli su novi poraz u sudskim klupama. Bivši potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić oslobođen je naštimanih optužbi. Suđenje je trajalo preko dvije godine, a usput su se režimlije potrudile da Hadžića i ostale sumnjivce osvetnički pošalju i u pržun.  

Optuženi Nedžad Kapetanović nije dočekao pravdu. Nažalost, preminuo je početkom ove godine.

Javna kompromitacija nepodobnih uvježbana je disciplina pokvarenjaka iz Mehmeda Spahe 14. Kriminalnom zloupotrebom državnih institucija slažu se potjernice, podmeću lažni dokazi i uništavaju cijele porodice. Nakon što uhapšeni iz televizijskih skandala ipak prežive golgotu te na sudovima dokažu vlastitu nevinost, režim potpuno utihne, a glavni progonitelji razgule u mišije rupe.

Odakle će pripremati neke buduće hajke začinjene friškim političko-propagandnim klevetama. Ukratko, to se zove diktatura!

Sa Poljina se bolje vidi da nametnuta pravna nesigurnost koju SDA sistematski kreira ne izaziva masovniju pobunu, otpor i građansku neposlušnost. Naprotiv, čak i većina opozicije zagonetno šuti. Uostalom, nisu li upravo viđeniji SDP-ovci Hadžića hinjski ostavili na cjedilu u dotičnom slučaju? Možda bi stoga ravnodušnost bila najadekvatnija dijagnoza aktuelnog stanja bh. društva.

Jer vladajuća struktura već decenijama opstaje na širenju straha i podlim zavjerama, pa zato i ne iznenađuje tišina što sablasno odzvanja poslije svake oslobađajuće presude političkim žrtvama.

Hadžić i ostali zaslužili su satisfakciju za doživljenu nepravdu. Međutim, šta im to vrijedi pošto su prethodno medijski izmasakrirani i etiketirani kao lopuže. Režim se, eto, svojski potrudio da nedužne strovali u pripremljenu septičku jamu. I da iznova dokaže kako nema tog suda koji je u stanju saprati fekalije iz SDA.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.