MINUTA

Vasić, Savić i imbecili

Nakon požara, više ništa u Parizu neće biti isto!

Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ

17.4.2019

Francuski simbol nulte kategorije pretvoren je u stravično zgarište. Evropa je zanijemjela nakon potresnih prizora rušenja katedrale Notre Dame, kulturno-historijskog spomenika od skoro hiljadu godina. Nakon požara, više ništa u Parizu neće biti isto! 

I dok civilizirani svijet boluje usljed gubitka neprocjenjive zaostavštine čovječanstva, balkanski polusvijet imbecilno likuje i slavi po društvenim mrežama. Pogledajte samo komentare kućnog ljubimca Milorada Dodika koji se nesreći raduje gotovo kao i vlastitoj gluposti. „Neka gori, ko god je bombardovao Srbe, nedužne i nemoćne, Srpsku i Srbiju...“, umotvorine su, jadna li mu majka, neuračunljivog Vasić Rajka. Da je sreće i odgovornosti nadležnih ustanova, dotičnom bi se (i to ne samo zbog pariških aktuelnosti) doživotno uskratilo pravo na posjedovanje tehničkih pomagala za javno oglašavanje.

Za otkačenim Rajkanom ne zaostaju ni ostali, opravdano zanemareni polulikovi koji, eto, notrdamsku tragediju zloupotrebljavaju kako bi široj društvenoj zajednici skrenuli pažnju na vlastito postojanje. Konkretan primjerak jeste Dule Savić, nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde te pečalbar u nekoliko francuskih klubova. Centarfor je čak i iznenađujuće suptilniji od republičkosrpske dilajle pa Francuzima, onako, usput valja kletve zbog izgubljenog Kosova zakucavajući, pritom, uobičajene mitomansko-vjerske nebuloze. Kažu da je svojevremeno na zelenom terenu Dule išao glavom tamo gdje drugi nisu smjeli nogom. Pravo da vam kažem, vidi se iz priloženog!

Postoji, naravno, još kanalizacionih stavova lokalnog ljudskog ološa oko pariškog užasa, međutim nemamo dovoljno prostora u Minuti. Ukratko, sve je isto kao prije dvadeset i sedam godina. Kad su, sjećate se toga, divljaci sa okupiranih brda iznad Sarajeva granatama različitih kalibara zapalili Vijećnicu. I pretvorili je u današnji Notre Dame.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.