MINUTA

Neka visi Predo!

Našao se čovjek na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme

Piše: Bakir Hadžiomerović

13.5.2019

U brutalnom svijetu dezinformacija kratak je put od četnika do ustaše! Nažalost, takva je sudbina zadesila predsjednika Naše stranke. Mjesecima su, naime, Predraga Kojovića u rodnom gradu sistematski razapinjali da je (nedvojbeno usljed „pogrešnog“ porijekla) prekaljeni KOS-ovac, strani ubačeni element u zdravom bošnjačkom tkivu, opasni uljez usred većinskog naroda koji živi u svojoj vjeri i na svojoj zemlji.  

Klevete su znatno pojača(va)ne nakon što je Kojovićeva stranka iz kandži Stranke demokratske akcije konačno preuzela vlast u kantonu važnijem od devet drugih. „Ne damo našu milijardu“, prijetio je Bakir Izetbegović, a u horu za njim režali su javno deklarirani srbomrsci te šovinisti strateški raspoređeni unutar takozvane sarajevske građanštine.

Niko ne zna šta život nosi, pa vjerovatno ni Kojović slutio nije da će ga upravo ovih dana, u udruženom propagandnom poduhvatu, iz neugledne „kosovske“ gusjenice prekomandovati u grozomornog hercegbosanskog leptira. Našao se čovjek na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme!

Zamislite samo bruke neviđene, među stopedeset i kusur bh. državljana i sumnjivog je Kojovića nominiralo za godišnju nagradu „Večernjeg lista“. Dovoljno je, dakle, osvanuti u „Večernjakovoj“ konkurenciji, pa da te dežurne moralne horizontale u hitnoj proceduri strovale u hadezeovce, upišu u poslušnike Dragana Čovića i zaliju kao hrvatsko cvijeće. Zaista, beznadežno je društvo gdje se sumanute uvrede potencijalno koriste čak i za (ne)poželjnu fizičku eliminaciju naciljanih lica.

Inače, prethodnih su godina „Večernjakovim pečatom“ okrunjene mnoge javne ličnosti. Od reisu-l-uleme do kardinala, od Zvizdića preko Sejdića i Fincija do Dodika, visokih predstavnika, diplomata, sportista, umjetnika... Kičasta je to i bezazlena parada, gdje se prioritetno besplatno jede i neumjereno pije. Ipak, negdje na kraju u zatišju, sporan je, eto, četnički ustaša Kojović!

Prilično je nezahvalno prognozirati iz koje će kanalizacione cijevi slijedeći put ukaljati čisti obraz šefa NS-a. Možda ga u moždanom sudaru proglase zadrtim komunjarom ili, štajaznam, utemeljenim balijom? U iščekivanju novih roktanja šovinističkih svinja, srdačno Vas pozdravljam.



Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.