MINUTA

Lideri, izvin'te!

Onda, dozvolite da se obrlatimo...

Bakirova minuta. Avaz

Piše: Bakir Hadžiomerović

20.8.2019

Upravljačka struktura “Aluminija” uputila je javno izvinjenje Draganu Čoviću zbog doživljenih neugodnosti tokom nedavnih protesta poniženih i uvrijeđenih sindikalista propalog preduzeća.

U skladu s običajnim pravom, kućni red bi, dakle, bio da se i građani Bosne i Hercegovine (posvađani narodi i zapostavljene narodnosti, radnička klasa i poštena inteligencija, penzioneri, studenti, đaci...) konačno ugledaju na dresirano rukovodstvo mostarskog kombinata te da preventivno zatraže oprost od ovdašnjih nacionalnih lidera. Tekst halal-certifikata serviramo u modificiranoj aluminijskoj foliji, bez redakcijskih intervencija i suštinskih korekcija. Onda, dozvolite da se obrlatimo...

“Zahvalni smo, poštovani lideri, što korektno i nedvosmisleno stojite iza interesa svih bh. državljana s vrlo jasnim stavom, kao prvo, da zaštitite naša osnovna prava. Hvala vam, jer dajete punu podršku mjerodavnim institucijama radi utvrđivanja odgovornosti za brojne ustanovljene nezakonitosti bez obzira na identitet eventualnih počinilaca. Usljed vaših trudbeničkih napora u pronalasku stranih investititora, naziru se obrisi jedne nove i uspješnije BiH, ekonomski održive države, izgrađene na zdravim osnovama.

Nadamo se da će namrgođene sindikalne organizacije prihvatiti naše mišljenje i da ćemo svi zajedno, kao aktivni sudionici procesa oživljavanja poslovnih procesa u BiH, doći do zacrtanog cilja, a to je pravna zaštita i zbrinjavanje svih (ne)zaposlenih te pronalazak strateških partnera za prosperitetan razvoj.

Svjesni smo da odluke iz naše nadležnosti, u skladu s važećim procesima, moramo donositi samostalno, a one najbitnije predlagati našim vlasnicima, ali isto tako vjerujemo, poštovani lideri, kako ćete se i ubuduće, kad to bude potrebno, spremno odazvati da kao partneri, svojim iskustvom, znanjem i političkom pozicijom pomognete BiH i njenim građanima.

Uz želje da svi zajedno uspijemo u našim namjerama, primite izraze našeg dubokog poštovanja. I još jednom halalite zbog doživljenih neugodnosti, koje su vam neodgovorni pojedinci, možebit, priredili. Na kraju krajeva, izvin'te što uopće postojimo.”

Toliko!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.