KOLUMNE

Uspješan debi

Amila Terzimehić

M. Ču.

25.7.2014

 

 

Samo pojedini glumci s prostora bivše Jugoslavije, među kojima su Miraj Grbić, Zana Marjanović, Rade Šerbedžija, Sergej Trifunović, Ermin Bravo... mogu se pohvaliti da su tokom svoje karijere zaigrali u filmu holivudske produkcije, rame uz rame sa svjetskim zvijezdama. No, mladoj glumici iz Sarajeva Amili Terzimehić sreća se osmjehnula pa je debitirala upravo u takvom ostvarenju.

U filmu „November Man“ prva filmska iskustva stekla je kroz saradnju s poznatim Džejmsom Bondom (James), velikim glumcem Pirsom Brosnanom (Pierce). Sarajka je odigrala ruskog špijuna, a svjetska publika na velikom ekranu gledat će je već krajem avgusta u Los Anđelesu, gradu koji slavi glumce.
 
Amila Terzimehić bivša je bh. prvakinja u ritmičkoj gimnastici. Po završetku gimnazije upisala je Akademiju scenskih umjetnosti, koju je u septembru 2011. godine uspješno završila u klasi prof. Ermina Brave i doc. Džane Pinjo, na predstavi “Murlin Murlo” Nikolaja Koljade.

Godine 2010. proglašena je studenticom generacije na Akademiji. Publika je može gledati u predstavama koje se nalaze na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), a jedna od uspješnijih predstava u kojoj igra je „Odette & Odile“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.