KOLUMNE

Novi ugovor Dijamanta

Edin Džeko

A. M.

1.8.2014

 

Kako mu se približavao kraj ugovora s Mančester sitijem, pokretalo se dosta špekulacija o odlasku Edina Džeke s Etihada, a red zainteresiranih evropskih velikana bio je sve veći. Ipak, reprezentativac Bosne i Hercegovine, prema pisanju utjecajnog nogometnog portala Goal.com, dogovorio je nastavak saradnje s engleskim prvakom i naredne četiri godine rešetat će protivničke mreže po Engleskoj.

Dijamant nije dobio povišicu, pa će i dalje zarađivati 190.000 eura sedmično. Bh. napadač preporodio se otkako je na klupu Sitija stigao čileanski stručnjak Manuel Pelegrini (Pellegrini), a prošle sezone postigao je 26 golova u svim takmičenjima i bio je drugi strijelac svog tima.

Pelegrini je bio zadovoljan njegovim partijama i doprinosom koji je dao u osvajanju Premijer lige i Liga kupa, pa je upravo on najviše insistirao na Džekinom ostanku na Etihadu.

Džeko je rođen 17. marta 1986. u Sarajevu. Ponikao je u Fudbalskom klubu Željezničar, zatim je preko čeških Teplica stigao u njemački Volfsburg, a onda 2011. postao član Sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.