KOLUMNE

Glas pomoći

Aida Čorbadžić

Autor:M. Ču.

5.8.2014

 

 

Nakon što je dobila bitku s opakom bolešću, naša sopranistica Aida Čorbadžić ne prestaje slaviti život i svoje okruženje obasipati pozitivnošću. Ova hrabra majka pobijedila je karcinom dojke, a svojim predivnim glasom nanovo oduševljava publiku u Bosni i Hercegovini, ali i van njenih granica.

Iako su joj ljekari savjetovali da štedi energiju, to nije spriječilo Aidu da učestvuje u humanitarnim akcijama da bi pomogla svojim sugrađanima. Spakovala je kofere, otišla u London i zapjevala na gala koncertu "Mi smo sa vama", koji je organizirala Ambasada BiH u britanskoj prijestonici za donatore koji su dali sredstva za žrtve poplava.

Aida Čorbadžić diplomirala je 2006. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi prof. Paše Gackić. Od 2004. članica je Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, a 2007. dobiva status solistice. Ostvarila je mnoge uloge u okviru opernog i operetnog repertoara Hrama kulture na Obali, a u septembru 2011. debitirala je kao glumica u dramskoj predstavi reditelja Harisa Pašovića "Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče". Nastupa sa Sarajevskom, Ljubljanskom i Sofijskom filharmonijom.

Aida je majka šestogodišnjeg Iana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.