KOLUMNE

Vjeran Stuttgartu

Vedad Ibišević

M. T.

7.8.2014

 

Željeli su ga mnogi, ali Vedad Ibišević nije imao potrebu da ide iz Stuttgarta. Naš reprezentativni napadač u prijelaznom roku vezao se za nekoliko klubova, ali na kraju bila mu je dovoljna riječ iz njemačkog kluba da će u sljedećoj sezoni igrati važnu ulogu u ekipi, da potpiše novi ugovor do 2017. godine i poruči svima da nije zainteresiran ni za kakav transfer.

Vedo nije od onih koji trče za novcem. Radije će ostati tamo gdje mu je dobro nego riskirati da se potencijalno dobro pretvori u loše. U Stuttgartu je Ibišević jedan od najvažnijih fudbalera i to će biti i u narednoj sezoni, u kojoj će, nadajmo se, nastaviti golgeterski serijal, na radost i navijača Stuttgarta i reprezentacije BiH.

Rođen 6. avgusta 1984. u Vlasenici, Vedo je jedan od najomiljenijih reprezentativaca BiH.

Kao karakter za uzor i momak uz čije se ime nikada nije vezao niti jedan konflikt u timu, Vedo je, vjerovatno, bio unaprijed predodređen da postigne dva najvažnija gola u našoj historiji i ostane upisan kao strijelac prvog pogotka za BiH na završnicama SP-a. A u dresu našeg državnog tima ima ih ukupno 21.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.