KOLUMNE

Medijski mafijaški krak

Dženana Karup-Druško

N. V.

10.8.2014


Zločinačka organizacija koja upravlja Bosnom i Hercegovinom od 1995. godine u vidu kvazimladomuslimanskog bratstva, instalirala je svoje ljude baš svugdje. Valja sakriti nekoliko milijardi ukradenih tokom rata i više od 10 politički naručenih ubistava, a istovremeno se prikazati lažnim spasiocem BiH u liku Bakira Izetbegovića.

Bakirov Čampara   

Mali sin velikog oca u medijskoj logistici ima i Dženanu Karup-Druško. Od žene sa portirnice Kliničkog centra, ona je u javnosti postala poznata više po vezi s osuđenim Muhamedom Alijem Gašijem nego po svojim tekstovima.

Njene morbidne pisanije potom su korištene da se sakrije pedofilski skandal jednog ministra, a prema mnogim tvrdnjama, u krevet mlade Romkinje uvukla se osobno nesposobna novinarka.

Aktiviranje Dženane Karup-Druško iz mafijaškog mraka, predizborna je panika štaba Bakira Izetbegovića da će prvo izgubiti izbore za člana Predsjedništva BiH, a potom i mjesto koje je u svom stilu oteo - mjesto predsjednika SDA - na skorašnjem kongresu te stranke.

Karup-Druško bila je važan medijski tužilac u propaloj akciji "Lutka", gdje je više od 30 ljudi ležalo po godinu u zatvoru, a potom su morali biti pušteni, jer je to zakon nalagao. Od svih njih tražilo se samo jedno: izmislite ime Fahrudina Radončića u nekoj kriminalnoj akciji i bit ćete oslobođeni ranijih grijeha!

Spektakularno najavljena akcija "Lutka", nakon propasti prvobitnog plana, naprasno je okrenuta prema Kemalu Čauševiću. Time bi Bakirov kućni tužilac instaliran u Tužilaštvo BiH Dubravko Čampara imao objašnjenje za višemilionske troškove poreznih obveznika.

Dženane u pričuvi

Zato i razne dženane stoje u pričuvi. Nesposobne, ucijenjene te emotivno odbačene, sada su ilustracija kako mladomuslimanska mafija uništava vlastitu ideju i, što je mnogo gore, pravnu državu i sve građane BiH.

Ali, srećom, građani će u oktobru glasanjem za promjene jedinu preostalu ratnu obavještajno-kriminalnu hobotnicu na Balkanu poslati tamo gdje joj je i mjesto. Poslije groznog rata, BiH je napokon zaslužila da izađe iz ekstremne ekonomske krize i pridruži se onima kojima pripada - modernoj evropskoj porodici naroda, a ne feudalnom društvu kojim upravlja porodična mafija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.