KOLUMNE

Prestigao Mesija

Kristijano Ronaldo

Is. Ć.

14.8.2014


Ako se po jutru dan poznaje, navijači Real Madrida imat će razlog za slavlje u novoj sezoni, koja je tek počela. Kraljevski klub je u Kardifu pobijedio Sevilju sa 2:0 i osvojio nogometni Superkup Evrope uz dva gola Kristijana Ronalda (Cristiano).

Raspucani Portugalac briljirao je u utorak navečer. Osim dva pogotka i osvajanja još jednog trofeja, poboljšao je i statistički učinak, koji je ionako impresivan.

S dva pogotka protiv Sevilje Ronaldo je na listi najboljih strijelaca u UEFA-inim takmičenjima prestigao Lionela Mesija (Messi).

Obojica igrača imala su do ovog meča po 68 golova u takmičenjima pod okriljem UEFA-e, ali je sada Portugalac izbio na drugo mjesto koje dijeli s Pipom Inzagijem (Pippo Inzaghi), dok je prvi legendarni Raul sa 76 golova. Realno bi bilo očekivati da Ronaldo već ove sezone zasjedne na prvu poziciju evropskih golgetera.

U Kardifu je najavio još jednu sezonu za pamćenje, uostalom, kao i njegovi saigrači.

Rođen je 5. februara 1985. Igrao je za Sporting, Mančester junajted i sada za Real Madrid. Za portugalsku reprezentaciju u 114 nastupa dao je 50 golova, a u Realu je još efikasniji i ima više golova (177) nego utakmica (165). Protiv Sevilje je samo podsjetio zašto je zvanično najbolji igrač svijeta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.