KOLUMNE

Stopama doktora Ese

Zlatan Mujagić

A. Nu.

29.9.2014

 

O mladom Kozarčaninu, doktoru Zlatanu Mujagiću, zaposlenom na odjelu gastroenterologije i hepatologije bolnice „Maastricht University Medical Center“ u Holandiji, nakon velikog priznanja za istraživački rad, dobivenog u dalekoj Kini, bruji cijeli svijet.

Na Svjetskom kongresu neurogastroenterologa održanom u Guangzhou njegova naučna studija uvrštena je među četiri najbolje u ovoj oblasti medicine.

Svoj životni poziv Mujagić je izabrao po uzoru na velikog prijedorskog humanistu dr. Esada Esu Sadikovića, ljekara bez granica, svirepo ubijenog u logoru Omarska 1992. godine.

Iako je sa sedam godina protjeran iz rodnog kraja, Mujagić je do sada na bezbroj načina iskazao veliki patriotizam i spremnost da pomogne i svojoj zemlji u promociji, baš kao što je dr. Eso za života pomagao svima, bez obzira na vjeru i naciju.
 
Dr. Zlatan Mujagić do sada je objavio dvije studije o iritabilnom kolonu, a u sljedeća četiri mjeseca očekuje publiciranje još sedam. Oženjen je, a prije tri mjeseca dobio je kćerku Amilu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.