KOLUMNE

Pošten i u nevolji

Damir Hadžić

E. Ma.

14.10.2014

Boreći se za egzistenciju, u društvu u kojem dominira nepravda, ponekad postanemo sebični, nemarni, često zaboravljajući na ljude oko sebe. No, onda nas osobe kao što je Damir Hadžić natjeraju da povučemo ručnu i shvatimo da dobrota i plemenitost još nisu izumrli.

Bivši fudbaler Sarajeva, koji sada radi kao poštar, vratio je klubu s Koševa 55.000 KM koje su greškom uplaćene na njegov račun. Novac mu je neophodan, kao i većini stanovnika BiH u ovim teškim vremenima, ali on je znao da bi vjerovatno zbog ove greške neko dobio otkaz.

Hadžić je u maju, tokom velike nesreće, klizišta i poplava, koja je zadesila Željezno Polje, proživljavao najteže trenutke u životu. Izvjesno vrijeme, tokom egzodusa žitelja ovog mjesta, nije ništa znao o svojoj ženi i dvoje djece, od kojih je jedno bilo beba stara tek nekoliko mjeseci. Nasreću, sve se završilo dobro i porodica je, nakon nekoliko dana, bila na okupu.

Damir Hadžić rođen je 2. oktobra 1978. godine u Zenici. S porodicom je ostao da živi u selu Ravne kod Željeznog Polja nakon razornih poplava.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.