KOLUMNE

Stranački komesar

Vahid Ćosić

Avaz.ba

6.11.2014

Dok u Kantonu Sarajevu pomahnitali vozači, revolveraši, dileri, razbojnici teroriziraju i ubijaju nedužne građane, za to vrijeme najpozvaniji za sigurnost u gradu, policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić spava zimski san.

Informacija da su samo u posljednjih sedam dana smrtno stradale dvije osobe, jedna žrtva nesavjesnog vozača, a druga revolveraša u sarajevskom naselju Vratnik, za sve normalne ljude poziv je na uzbunu, ali samo ne za nevidljivog Ćosića.

Umjesto da konačno, nakon višegodišnjeg mandata na ovoj poziciji, pokuša stabilizirati sigurnosnu situaciju u gradu, Ćosić se tvrdoglavo drži sa strane, zbog čega građani Sarajevu sve više strahuju za svoje živote.

No, Ćosiću nije prvi put da ne poduzima ništa kada je u pitanju narušavanje javnog reda i mira. Riječ je o komesaru koji je i u vrijeme masovnih demonstracija u Sarajevu čuvao svoju fotelju, umjesto da zaštiti zgradu državnih institucija.

Ćosić se pokazao kao beskoristan i za vrijeme demonstracija ispred zgrade Parlamenta BiH, kada su održani JMBG protesti. I tu je čuvao leđa stranačkih šefova.

Ovaj SDA-ov policajac, koji postupa samo kada mu to naredi stranački vrh, već odavno je zaslužio da ode u policijsku historiju. Zbog interesa svojih političkih nalogodavaca, Ćosić je od Sarajeva napravio grad nesiguran za življenje.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.