KOLUMNE

Nema predaje

Ličnost dana Adnan Ćatić

A. Č.

10.11.2014

Adnanu Ćatiću meč s Robertom Štiglicem (Stieglitz) bio je na sve ili ništa. Poraz u njegovoj prvoj borbi u višoj kategoriji, supersrednjoj, značio bi tri koraka unazad i u njegovim godinama vjerovatno bi predstavljao kraj fantastične karijere obilježene sve samim uspjesima.

Ipak u meču kakav se rijetko dešava i kao da je preslikan iz pretencioznih holivudskih filmova o nepobjedivim šampionima koji trpe udarce 11 rundi, a onda se u 12. poput feniksa izdignu iz pepela, Čatić, alijas Feliks Šturm (Felix Sturm) odboksovao je neriješeno, pa će protiv vrlo jakog i opasnog boksera imati još jednu šansu.

Ukoliko pobijedi bivšeg šampiona u supersrednjoj kategoriji doći će u priliku da izazove aktuelnog Artura Abrahama (Arthur).

Ćatić se inače vrlo dobro snašao u višoj težinskoj katagoriji. Nakon prve runde ostale su bile sve osim neobrano grožđe. Izdržavao je udarce jačega, ali ih i pametnom taktikom zadavao. Iako je plesao po tankoj žici, rizikujući mnogo Ćatić se nije predao, niti će. Ponovo želi biti na svjetskom tronu i uvjereni smo da može.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.