KOLUMNE

Žena iz naroda

Hanka Paldum

A. Be.

29.11.2014

Iako su lijepu vijest radnici Tvornice obuće "Aida" preksinoć očekivali iz Vlade TK, tračak radosti među njih unijela je vrsna interpretatorka narodnih pjesama Hanka Paldum.

Kraljica sevdaha bila je "zarobljena" na blokiranoj raskrsnici Irac i još jednom pokazala solidarnost s narodom BiH i njihovim patnjama tako što je izašla iz automobila i zapjevala. Učesnica brojnih humanitarnih kampanja posljednjih dana dokazuje da je veliki borac. Iako je mediji "prozivaju" zbog sina Mirzada Brkića, kojeg očekuje niz suđenja, Paldum pokušava narodu dati do znanja da je obična žena koju su zadesili životni problemi.  

Svog sina se ne može odreći, a strogoća, kaže, nije urodila plodom. Hanka je, osim toga, trn u oku i medijima u Srbiji koji svako malo šire brutalne neistine o njenom zlostavljanju Srba u Hadžićima. Naša pjevačica hrabro se bori protiv svih nedaća i uvijek pokazuje da je žena iz naroda i veliki borac.

Rođena je 28. aprila 1956. godine u Čajniču, a iz braka s Muradifom Brkićem, osim Mirzada, ima i kćerku Minelu Brkić-Jašar. Vlasnica je brojnih hitova.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.