KOLUMNE

Lijepa i humana

LIČNOST DANA Petra Nemcova

M. Ču.

7.12.2014

Atraktivna češka manekenka i TV voditeljica Petra Nemcova pomoći će građanima Bosne i Hercegovine čiji su domovi stradali usljed majskih poplava. Nedavno je boravila u bh. prijestonici, a, kako saznajemo, vratit će se u martu 2015. godine, kada će finansirati obnovu dvije škole. Nemcova je već počela s prikupljanjem sredstava.

Slavna ljepotica, poznata po humanosti, osnovala je i Fondaciju „Harry Hearts", koja pomaže djeci koja su 2004. godine preživjela cunami. Upravo u toj nesreći Petra je izgubila tadašnjeg vjerenika Sajmona Atlija (Simon Atlee).

Petra Nemcova rođena je 1979. u češkom gradiću Karvina, a karijeru je započela sa 16 godina, nakon pobjede na lokalnom takmičenju talenata. Pozirala je za mnogobrojne svjetske magazine, radila je i kao model za „Victoria's Secret"... Trenutno je u vezi s premijerom Haitija Lorenom Lamotom (Laurent Lamothe) i počasni je ambasador ove zemlje od juna 2012. godine. Ambasadorica je organizacije "Large for Haiti".

Manekenka je poznata i po svojim ranijim vezama s popularnim pjevačem Džejmsom Blantom (James Blunt) te slavnim glumcem Šonom Penom (Shon Penn), inače ponosnim vlasnikom dva Oskara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.