KOLUMNE

General s bilježnicom

Ličnost dana Dragan Marković

A. Č.

26.12.2014

Ništa Marka, kako ga odmilja zovu, ne prepušta slučaju. Neozbiljnost ne postoji u njegovom svjetonazoru, zna kako izgleda i šta može prouzrokovati, ali ne da joj ni blizu. Selektor rukometne reprezentacije BiH, general s bilježnicom Dragan Marković žestok je tempo nametnuo na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.

Njegovi izabranici rade punom parom pod mostarskim suncem i, što je začuđujuće imajući u vidu naš tradicionalni mentalitet, uživaju u mukotrpnom radu. Selektor je uoči priprema koje će trajati nešto kraće od tri sedmice angažirao i kondicionog trenera, svog starog znanca iz Borca Borka Petrovića, kao i trenera golmana Damira Cipurkovića pa nema sumnje u to da će "Zmajevi" na Mundijalu biti više nego spremni.

Dragan Marković rođen je 11. oktobra 1969. u Banjoj Luci. Kao igrač nastupao je za Borac i mnoštvo njemačkih klubova. Kao trener vodio je Veclar, Borac, Bosnu... Najveći uspjeh mu je plasman na SP s BiH. Ove je godine u izboru "Nezavisnih novina" proglašen najboljim trenerom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.